HK Silwing-Troja25 - 25Alfta GIF Handboll

Damerna upp på kvalplats
2020-01-26 15:48
Hårda tag även i back-to-back-mötet
Damerna lämnade nedflyttningsplatsen och landade på kvalplats tack vare tredje inspelade poängen på två dagar när man var hårsmån ifrån att sno bägge poängen från Högdalshallen. De berömda små marginalerna gick inte vår väg men tabellen ser mycket trevligare ut nu i jämförelse med igår morse
Damlaget reste till Högdalen för att spela andra delen i Back-to-back-mötet med SilwingTroja. Även denna dag blev det en riktigt härlig handbollsmatch med mycket fart och positivt spel från bägge lagen. Silwing började bäst och hade ett tryck på gästerna i början av matchen

Snabba kast
Hemmalaget tog ledningen med 6-3 vilket vände snabbt till 6-6, men hemmalaget kom snabbt tillbaka och rann ifrån till hela 11-7 innan gästerna kunde stoppa blödningen och gå till halvtid med endast 2 mål i underläge 14-12. Då hade man ändå missat några bra möjligheter till vändning av matchen så det var med tillförsikt man såg fram emot den andra halvleken.

10 gyllene minuter
9 minuter tog det att vända 2-målsunderläge till 2-målsöverläge ( och sen efter 11 minuter hade vi gått ifrån till 3-målsledning. Först efter 13 minuter i den andra halvleken lyckades hemmalaget få bukt på gästernas anfallsspel. Hemmalaget lyckades för första gången på två dagar kontra in två bollar på förväntat vis och sista kvarten blev en härlig rysare.

Nära nära
Emma Persson utökade vår ledning till 20-22 med ett härligt avslut och därefter bytte vi lägen med varandra fram till Caroline Strandell tryckte in 2 raka mål till ledning med 3 strutar efter 52 minuters spel. Slutligen fick vi ett gyllene läge att vinna matchen i 53:e minuten men vi missade det straffkast vi fick och vi gick in i de sista 5 minuterna med ledning. Då missade vi ett anfall för stegfel, ett för felaktig spärr, något för ett halvrisigt avslut och avslutningsvis så sköt vi på målvakten och något i stolpen...

Jakten
Hemmalaget gjorde sitt 22:a mål i 55 minuten och när vi rullade in i de sista två minuterna så trodde vi nog på poäng och även på seger men Linnea Siggesson lyckades skjuta ett mål 90 sekunder kvar och ytterligare ett med bara 12 sekunder kvar. Det var surt men en timeout med 7 sekunder kvar kunde kanske skapa 2 poäng ist för en?

Rättvist?
Vi hade klart för oss vad som gällde men domarna menade att vi skulle starta från mitten med avkast, vilket förändrade bilden och slutligen blev det en boll som rann ut till intet och matchen slutade oavgjort. Rättvist? Kanske det... Vi var illa ute i första och riktigt nära i andra men totalt sett var det nog rättvist med poängfördelning 3-1 i vår fördel över två matcher.

FAKTA:
HK SILWING/TROJA - ALFTA GIF HF     25 - 25   (14-12)

Mål Alfta:  Frida Wikblad 5 (5), Rebecka Östling 4, Emma Persson 4, Sanna Jonsäll 3 (1), Maja Axell 2, Jennifer Jonsson 2, Moa Alexsson, Caroline Strandell, Amanda Hanning, Hanna Sundberg.

Utv ST 3 x 2 min   Alfta:  2 x 2 min