Samling:13:00
Damerna gav bort segern i Kungsängen
2020-02-16 13:20
Stabilt försvar under första halvlek
Kungsängens SK är ett lag som inte passar damlaget så bra. Hemma blev det 36-23 och i returen borta vann hemmalaget med 33-19. Då var ändå gästerna bra fram till 22:a minuten - då ställningen var 9-8 till hemmalaget...
De sista 8 minuterna av första halvlek blev matchavgörande. Under denna period åkte damerna på en utvisning (med tillhörande straffkast), missade 4 frilägen samt ett straffkast, sprang på offensivt fel (sturmerfoul) 2 gånger och kastade en egen kontring rakt i motståndarnas händer varvid åttaminutersperioden slutade 7-1 till hemmalaget. Då räddade ändå Emina Jonasson 3 frilägen under samma sekvens av matchen men resultatet gick från 9-8 till 16-9 i halvtid

Starkt hemmalag
Kungsängen har absolut ett bra lag i år och fått ihop det jättebra denna säsong. Att laget parkerar på kvalplats är det därför ingen som är förvånad över! För gröntröjornas del är det mest oförmågan att göra mål som blir problemet mot det relativt unga Kungsängenlaget. Det borde dock inte vara 27 måls skillnad över två matcher

Problem
Gästerna kom till start utan Emma Persson och Cissi Hård samt att ytterligare två spelare var småsjuka och Amanda Hanning kom till start hårt tejpad, så visst fanns det väl förmildrande omständigheter kring matchen. Hemmalaget däremot hade förstemålvakten tillbaka och ytterligare någon spelare som tillkommit i jämförelse med de senaste matcherna... Gröntröjorna förlorade dock mer på egen förmåga än på sjukdom eller motståndarnas högre kunskap, just denna dag.

Framtiden
Ljuset i tunneln skönjdes i början av matchen. De första 20 minuterna var det ett riktigt bra spelande lag som visade den förmåga som självförtroendet naggar på. Fartigt och obromsat spel med bra avslut och kreativitet. Lugnet och metodiken fanns där - så damerna har förmågan. Nu gäller det att bygga självförtroendet inför sista fjärdedelen

Sanna och Emina
Sanna Jonsäll fick pris till matchens lirare i vårt lag. Det var korrekt och rättvist. Jonsäll var bra bakåt och framåt samt att hon stod för just de där obromsade aktionerna som laget så väl behöver. I målet var Emina Jonasson bra igen och tog 39 % av skotten trots att det var många frilägen och 3 straffkast emot.

FAKTA:
KUNGSÄNGENS SK - ALFTA GIF HF        33 - 19   (16-9)
Mål Alfta:  Sanna Jonsäll 4, Amanda Hanning 3, Frida Wikblad 3, Moa Alexsson 2, Marlene Ljung 2, Rebecka Östling 2, Maja Axell, Caroline Strandell och Hanna Sundberg
Utv:  KSK 1 x 2 min   AGIF:  3 x 2 min