Samling:13:15
Bra fight i Tumba
2020-02-23 16:37
Damlaget fightades, spelade tufft och skapade lägen mot Tumba. Samtidigt storspelade Emina Jonasson ännu en gång och noterades för 59% räddningar!!! Det räckte ändå inte till två poäng i Tumba idrottshus
Hemmalaget började vettigt bra men gästerna ville spela handboll och med lite bättre avslutsskärpa hade första 10 minuterna kunnat ge en ledning med några mål. Nu var det underläge med 5-2 som snart blev 6-5 och dessutom en missat straffkast från oss gröna gäster innan hemmalaget gick ifrån med några mål.

Hanning och Persson
Högersidan ordnade några snabba mål och förbytte underläge med 4 mål till enbart 10-8 i 25:e minuten. Tumba gjorde ett mål till och sedan fick dom ett riktigt surt mål i halvlekens näst sista sekund som gav hemmaledning i halvtid med 12-8

Bra undertalsspel
I halvtid snackade damlaget alltjämt om möjligheten att vända matchen och att börja och sluta bra. Vårt stolta lag spelade fantastiskt bra i undertalsspel första 10 minuterna (efter dubbla utvisningar). 5 minuter in i halvleken hade vi återigen kontakt i allra högsta grad 13-11.

Avgörande sekvenser
Från minut 35 fram till minut 57 gjorde dock gästerna inga mål och där avgjordes matchen. Sista 3 minuterna gjorde Alfta återigen 2 mål och sånär som på ett mål slutade bägge halvlekarna 12-8.

Emina
Emma Persson var tillbaka efter sjukdom och blev målbäst tillsammans med sin kollega på högersidan Amanda Hanning. Lagets klart bästa spelare var återigen målvakten Emina Jonasson som hade 60% i räddning under första halvlek samt 57 % i andra - totalt sett 59% räddningar vilket är ett enormt bra resultat.

FAKTA:
TUMBA HBK - ALFTA GIF HF     24 - 15  (12-8)
Mål Alfta:  Emma Persson 4, Amanda Hanning 4, Hanna Sundberg 3, Maja Axell 2, Linnea Mogren, Emilia Engh, Caroline Strandell
Utv Tumba 3 x 2 min  Alfta 4 x 2 min
Straffkast: T 5 (5) - A 1 (0)
Domare:  Samma som alltid... Vangeus och Elfgren