Alfta GIF Handboll28 - 31VästeråsIrsta HK D

Samling:12:00
Dramatisk hemmaförlust
2020-03-07 17:04
Handboll är inget för veklingar
Det är en märklig säsong som damerna är inne i - inte minst på målvaktssidan. Denna lördag nåddes man av beskedet att målvakten Emina Jonasson inte kom fram till matchen på grund av en trafikolycka. Damerna gjorde ändå en skaplig insats och stod upp bra mot VästeråsIrsta i hemmamatchen
Viktoria Olsson hade inte tänkt spela handboll i år heller, men när målvaktsproblemen hopade sig så lovade "Vicky" att ställa upp... på träningarna... När matchen mot VästeråsIrsta skulle spelas stod hon plötsligt som ensamt ansvarig i målet! Vicky skötte sig med den äran och kom ifrån matchen med 31 % i räddningar.

Jämn start
Matchen startade jämnt och höll sig jämn fram till 8-8 då hemmalaget gick ifrån till en tremålsledning 11-8, främst genom bra skytte och andrafaskontringar. Nån missad passning och något dåligt avslut, samt ett bortdömt friläge senare så hade gästerna kommit åter in i matchen. Västerås-tjejerna hade ett lite bättre avslut på matchen och gick till halvtidsledning med 2 mål

Matchavgörande sekvens
Hemmalaget tog hand om taktpinnen och gjorde halvlekens två första mål vilket gjorde att det blev lika direkt. Därefter följde en matchavgörande sekvens när gästerna gjorde 2-7 på 10 minuter när hemmalaget passade på att vara lite passiva både i anfallet och försvaret

Nära ändå...
Hemmalaget var så pass nära som bara ett par mål ifrån i matchens slutskede men till slut redde gästerna ut stormen och vann med 3 mål

Jennifer och Sanna
Jennifer Jonsson gjorde sin bästa match för säsongen och Kant-Sanna (Jonsäll) var återigen bra både bakåt och framåt i hemmalaget. Hela laget är inne i en bra period av säsongen

FAKTA:
Alfta GIF HF - VästeråsIrsta HK        28 - 31  (15-17)
Mål Alfta:  Sanna Jonsäll 6 (2), Jennifer Jonsson 5, Rebecka Östling 4, Maja Axell 4, Amanda Hanning 2, Marlene Ljung 2, Moa Alexsson, Caroline Strandell, Hanna Sundberg,
Utv A:  1 x 2 min    VI: 1 x 2 min