Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:12:00
Hemmaseger i matchen som hade allt
2020-03-09 18:20
Som att det inte var nog med att vi själva har en målvakt som varit inblandad i olycka (och Vilma på skadelistan sedan i höstas) så drabbades en motståndarspelare av en skada i matchen som gjorde att ambulans fick tillkallas. Vid avbrottet ledde hemmalaget med 22-18 och när slutsignalen gick så hade vi sprungit ifrån till 27-20.
Det händer grejer när Boden och Alfta ska mötas. Vid mötet i höstas så stod det 26-25 på tavlan vid matchens slut men efter kontroll så visade det sig att sekretariatet hade gjort ett misstag och 25-25 var rätt slutresultat. Därmed fick vi en poäng EFTER slutsignalen. Denna söndag stod matchen stilla i 40 minuter medan ambulanspersonalen gjorde sitt jobb.

Besked
Vi har emottagit följande meddelande om situationen: Hej, De jag vet just nu är att Sally har röntgas o det visade inga blödningar så hon får åka hem med laget ikväll så det känns väldigt bra./Lotta Nordström lagledare Boden. Vi önskar Sally Lindström ett snabbt tillfrisknande

Cissi Hård
I målvaktskaosets senaste kapitel konstaterar vi att Cecilia Hård sannolikt gjorde sitt livs match mot Bodens BK HF när hon slog till med 47 % i räddning och otroligt rättvist blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

Första 10 och sista 5
Hemmalaget började bra med resolut försvarsspel och bra driv i kontringarna. Ledning efter 10 minuter med 5-2 innan Mathilda Jonsson förde tillbaka sitt lag i matchen och några misslyckade försvarsinsatser senare var ställningen 6 lika innan Emilia Engh förde tillbaka hemmalaget i ledning efter ett riktigt klassmål. Hemmalaget hade en bra period och gjorde 7-7 till 10-7 innan gästerna slog tillbaka till 10 lika och sen sköt Maja Axell hemmalaget till halvtidsledning 13-10 efter en bra avslutning av halvleken

Virvlande start
Under vilan var hemmalaget ganska förnöjda med sin förstahalvlek men också beslutsamma med att fortsätta sitt aktiva försvarsspel och rörliga anfallsspel. När andra halvlek startade så virvlade det av mål och avslut i början av halvleken så redan efter 10 minuter stod det 18-17 (dvs 5-7 på en tiominutersperiod)

3 mål på 20 minuter
Amanda Hanning gjorde ett vackert klassmål som utökade vår ledning och inom loppet av en minut så var det fantastiskt försvarsspel x 2 som bäddade för två kontringar och ledning med 4 mål för hemmalaget. Någonstans här gick luften ur motståndarna. 8 minuter senare - vid ställning 22-18 kom det långa spelavbrottet pga skadan. därefter var det Amanda Hanning som med uppoffrande spel renderade gästerna 2 utvisningar och det avgjorde matchen. 22-19 blev 27-20 och en riktigt viktig seger för Alfta som därmed tog 3 av 4 poäng mot Boden denna säsong

Cissi, Emma mfl
Det här var en LAGINSATS av ett hemmalag som är på gång och som spelar fin handboll sedan några veckor tillbaka. Det är omöjligt att inte berömma mål-Cissi lite extra för hennes storstilade insats i målet. En annan spelare som var jättebra både framåt och bakåt var Emma Persson. Men totalt sett grundlades segern i ett fantastiskt bra försvarsspel.

Innebörden
Segern innebar att vårt stolta damlag alltjämt är med i striden om en plats i division 1 till kommande säsong ända in i sista omgången. Mer info om detta under veckan

FAKTA:

Alfta GIF HF – Bodens BK HF   27 – 20 (13–10)

Målen, Alfta: Emma Persson 7, Maja Axell 4, Caroline Strandell 3, Rebecka Östling 3, Amanda Hanning 3, Jennifer Jonsson 2 Sanna Jonsäll 2, Hanna Sundberg 1, Emilia Engh 1, Marlene Ljung 1
Utv A:  0...  BBK:  3 x 2 min