Plats:Alfta Sporthall
Samling:09:30, Alfta Sporthall
Bra försvar och målvaktsspel avgörande
2020-08-29 13:48
Damerna gjorde hela 19 mål från 6-metersspelare när man besegrade ett kombinerat A/B-lag från Uppsala HK. Ebba Edling debuterade med bravur i målet och försvarsspelet glänste stundtals.
Hemmalaget inledde starkt och hade 2-0 i inledningen, gästerna vände och ledde ett tag innan hemmalaget sprang ifrån mot slutet av halvleken och 8-8 blev hemmaledning med 13-10 i halvtid.

I början av den andra halvleken höll hemmalaget nollan i 11 minuter och då gjorde gästerna 15-11. Hemmalaget gick ifrån till ledning med 8 mål innan gästerna tilläts krypa närmare (4 ifrån)  och slutligen gick hemmalaget ifrån och vann ändå med 6 mål till slut

Frida, Ebba och Emilia
Frida Wikblad fick göra det hon gillar bäst - springa på kontring, Ebba Hildingsson Edling hade en hysteriskt bra debut i den gula tröjan och hade 49% i räddning. Försvarsspelet gladde mest denna dag och Emilia Engh var nog allra vassast bakåt denna dag där laginsatsen bar laget till seger i säsongens första seniormatch

FAKTA:
ALFTA GIF HF - UPPSALA HK          25 - 19      (13-10)
Mål Alfta:  Frida Wikblad 11, Jennifer Jonsson 4, Hanna Sundberg 4, Frida Andersson 2, Ida-Marie Olsson , Emilia Engh, Marlene Ljung, Rebecka Östling
Utv: Alfta:  1 x 2 min,   Uppsala 0
Målvakt:  Ebba Hildingsson Edling 49%