Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot Ala IF:s P16 - hall från 19:30 - start 19:50
Målglatt mot Alas A-pojkar
2020-09-08 23:38
Glada spelare när Jonsson "flyger"
Damerna fick stretcha på sin kunskap när man mötte Alas A-pojkar på tisdagskvällen. Grabbarna sköt bättre och kom med mer kraft än vad damerna är vana att möta. Lite omställningar i försvaret krävdes för att lyckas
Hemmalaget inledde jättebra och ledde med 8-2 efter 10 minuter. Pojkarna kom in bra i matchen efter en kvart men mot slutet av halvleken tröt orken och damerna gick ifrån till halvtidsledning 21-4. I början av den andra halvan var pojklaget bättre och damerna hade sämre skärpa i passningar och avslut så efter 40 spelade stod det "bara 23-6" men mot slutet av matchen så rann det iväg och slutade med 37-10 i en tempofylld träningsmatch en tisdagkväll...

Victoria Olsson hade en lysande kväll mellan stolparna. Frida Andersson och Tove Tranfelt Jonsson gjorde sina hittills bästa insatser samt att Rebecka Östling var riktigt bra i sin playmakerroll. På fredag kommer ett roligt test för damerna när man möter ett tippat topplag i damettan.

FAKTA
ALFTA GIF HF - ALA IF P16        37 - 10  (21-4)
Mål Alfta:  Rebecka Östling 9, Frida Andersson 6, Hanna Sundberg 6, Tove Tranfelt Jonsson 5, Frida Wikblad 3, Marlene Ljung 2 (1), Jennifer Jonsson 2, Tindra Larsson 2, Lina Lindgren 2