Samling:16:00
HÄRLIG SEGER i Vikingahallen
2020-09-27 19:07
Ebba HE med en av två avgörande straffräddningar i slutskedet
Damlaget reste till den stora föreningen i Märsta, där många hälsingar spelar, med endast 8 utespelare (hemmalaget hade 12) och sprang sönder motståndet till slut. 29-26 till gästerna och en mycket meriterande seger på bortaplan
I jämförelse med senaste seriematch så var 9 spelare borta från laguppställningen!!! Ersättarna skötte sig med den äran. Ebba Hildingsson Edling var lysande i målet, Emilia Engh fick vinna (och vara bra) på sin gamla hemmaplan och IMO Ohlsson var dominant i playmakerrollen.

Superjämn match
Vi i det gästande laget började himla illa och hamnade under med 3-6 redan efter 6 minuter i en virvlande start. Målfabrikationen lugnade ner sig och efter ytterligare 12 minuter (dvs minut 18) så hade VI gjort 6-3 och ställningen var helt jämn 9-9.

Från minut 18 fram till minut 53 (53:57) så skiljde inte mer än 1 mål mellan lagen. En absurt jämn tillställning under 35 minuter och innan avgörandet föll...

Avgörandet
Frida Wikblad hängde in tvåmålsledning från straffkastlinjen, 23-25. Sen hann vi återta tvåmålsledningen två gånger på kort tid genom Engh och Olsson innan Hanna Sundberg hängde in tremålsledning till 25-28 efter 56:41. Hemmalaget tog time-out och minuten senare (nästan 2 minuter kvar) så slog Frida Wikblad spiken i kistan när hon från högerkanten hängde in 25-29.

Ebba räddade en straff, vi fick en utvisning, SIF hann reducera och Ebba räddade ÄNNU en straff innan gästerna tog timeout med 8 sekunder kvar och matchen var i hamn... Slutresultatet skrevs till 26-29 i en riktigt bra premiärmatch

En knuff i rätt riktning
Bortsett från första 7 minuterna så höll försvarsspelet bra men anfallsspelet var mycket bättre än tidigare och totalt sett var det en bra insats av gästerna. Vi blir starkare som lag för varje dag som går och segern i Märsta var meriterande när de två unga lagen möttes. Trots att vi var klart färre spelare i vårt lag så kändes det som att vi hade mer ork när matchen skulle avgöras och det ser bra ut inför framtiden. Ebba tog 3 av 6 straffkast i målet och det var totalt sett en LAGSEGER för vårt nykomponerade lag.

Nästa vecka går cirkusen vidare med hemmapremiär mot Ceres som tippar sig själva som vinnare av serien.

FAKTA:
HF SIF - ALFTA GIF HF         26 - 29   (15-14)
Mål Alfta:  Emilia Engh 6, Frida Wikblad 6 (2), Ida-Marie Olsson 6, Hanna Sundberg 5, Jennifer Jonsson 3, Rebecka Östling 2, Linnea Mogren
Utv SIF:  1 x 2 min    AGIF:  5 x 2 min