Alfta GIF Handboll27 - 28HK Ceres Norrtälje

Samling:11:00
Ceres vann i Alftahallen
2020-10-04 17:27
Hemmalagets bästa målskytt - Hanna Sundberg - gör ett av sina mål i kontring
Det var ledning med 5 mål och bud på mer men ett enträget och kämpande motståndarlag med mycket rutin vann till slut med uddamålet i en häftig men frustrerande division 2-match
Motigheterna vill inte riktigt ge sig - denna vecka fick damerna undanhålla en sjuk målvakt, ett par sjuka utespelare samt en med hjärnskakning till matchen. Målvaktsersättare Victoria Olsson var dock en av matchens förgrundsfigurer och kom ifrån tillställningen med flera straffräddningar och 49% i räddning!!! Inget dåligt inhopp direkt.

Ceres tippat topplag
Att förlora mot HK Ceres är ingen jätteskandal direkt - laget har endast förlorat EN tävlingsmatch hittills under 2020. Bland annat så förlorade seriesegrande och uppflyttade Borlänge mot Ceres i näst sista omgången av fjolårets serie när dalkullorna skulle säkra seriesegern, så visst har laget förmåga och kunskap. Ceres tippar sig själva i toppen av tabellen och visst k-a-n det bli så.

Matchutvecklingen
Det negativa och det frustrerande var ju såklart att vi ledde med 5 mål i första halvlek och att vi hade haltidsledning med 5 mål samt att vi även ledde med 3 mål 7 minuter kvar - som blev 25-25 med 5 minuter kvar och 26-26 med tre minuter kvar. Sen tog gästerna ledningen för första gången vid 26-27 och 26-28 innan Rebecka Östling avslutade målskyttet för dagen.

Bra också...
I vissa fall får hemmalaget gå hem och rannsaka sig själv efter förlusten men det fanns också glädjeämnen. Hanna Sundbergs knorr i första halvlek var värd pengen till livesändningen av matchen. Viktoria Olsson hade 66% räddning i första halvlek, och Rebecka Östling stod tillsammans med Imo Ohlsson för mycket nyttigt men totalt sett var det lite för dåligt anfallsspel sista kvarten för att vi skulle vara helt värda att vinna

FAKTA:
ALFTA GIF HK - HK CERES        27 - 28  (15-10)
Mål Alfta:  Hanna Sundberg 8, Frida Wikblad 5, Ida-Marie Olsson 5, Rebecka Östling 4, Jennifer Jonsson 2, Marlene Ljung 2 (2), Emilia Engh
Utv A:  6 x 2 min   C:  6 x 2 min