Plats:Arena Skövde C
Säsongens FÖRSTA Seger
2021-08-29 22:28
F19 jublar över ett av alla mål i matchen

Säsongens första seger bärgades i sista matchen av AnnLiz Cup. F19 besegrade Mölndal ganska tydligt och slutade därmed 7:a i denna elitcup.

Föreningen vill satsa på våra äldsta ungdomslag och klubben tror att vägen fram till en stark verksamhet går genom att utmana sig själva och spela mot bra motstånd. Därför ska vårt F19-lag spela en härlig serie i år och förberedelserna i Skövde var en försmak av detta.

Strålande försvar

Vårt försvar höll undan bra mot Mölndal och försvarsministern Tove Tranfelt Jonsson var lysande bakåt. Det var en av grundpelarna som gjorde att vi ledde med 7-3 ett tag i den första halvleken. Några slumpartade mål senare var motståndarna nästan ikapp och i halvtid stod det 7-6.

Höjd spelkvalitét

Andra halvlek var riktigt bra spelmässigt. Gröntröjorna var bäst och vi spelade oss till fina och rena lägen. 11 gjorda mål i den andra halvleken blev avgörande. De sista 10-12 minuterna ledde vi med mellan 4-6 mål och vann en klart rättvis seger till slut

Hårt jobb och delikatesser

Det var hårt försvarsjobb och viljan att vinna som var viktiga grundpelare för segern i matchen. Målet i 6-5-spelet när Malla spärrade fram Linnea Mogren till dagens största friläge var absolut värt entrépengen

Framåt

I och med denna match tog försäsongscupen i Skövde slut och nu väntar några veckors träning innan seriepremiär för "Juniorerna" (F19). Cupspelandet slutade med en 7:e plats för de gröna

Noterbart

Alla lag ur den gruppen som Alfta spelade i vann sina slutspelsmatcher mot respektive motståndare i den andra gruppen så visst var vi med i en stark grupp

TACK Linn!

Med två målvakter på frånvarolistan var goda råd dyra under veckan innan cupen. TACK till cupledningen, Tibro HK och framför allt till Linn Holmberg som ställde upp och stod tre matcher för oss i turneringen så vi fick spela

FAKTA:

Alfta GIF HF - Mölndals HF       18 - 13  (7-6)

Mål Alfta: Malla Hussein 7 (2 str), Wilma Andersson 4, Linnea Mogren 3,  Emilia Engh 3, Frida Andersson