Plats:Alfta Sporthall
Fartfylld och målglad morgonmatch
2021-09-05 16:38
Alla händer i luften NUUU

Två grannar med liknande förutsättningar möttes i Sporthallen på morgonen. Bägge lagen har återfått sin status av spel i högre divisioner under sommaren. Alfta i division 1 och Arbrå fick Alftas plats i damtvåan. Två lag som letar efter en högre nivå således...

Hemmalagets ambition var att göra en bra match i 60 minuter. Det fungerade ändå skapligt. Ledning med 34-16 kvarten kvar efter en (långa stunder) gedigen försvarsinsats. Arbrå gjorde en bra ansträning och gjorde 2-6 under en period innan grönt lag bestämde sig att avsluta bra och det hela landade vid 40-22.

Arbrå positiv överraskning

Våra blåvita grannar visade bra vilja och attityd. Stundtals bra skytte och några bra spelare såsom Therese Wikström och unga talangen Tuva Björk. Arbrå kan komma att göra en bra säsong i tvåan

Ständig utveckling

Klubbens damlag har spelat 5 träningsmatcher såhär långt och mycket har utvecklats. Försvarsspelet har stärkts. Kontringsspelet blivit bättre och timingen i anfallsspelet har bara blivit bättre och bättre. 4 veckor kvar till seriestart coh vi ser fram emot att få jobba vidare lika bra med utvecklingen som hittills under säsong.

Energin och attityden

Under helgens spelande jobbade vi mycket med energin och attityden. Resultatet blev bra och det resulterade i många kontringsmål som en följd av bra försvarsspel. En bra helg - vi ser framåt!

FAKTA:

ALFTA GIF HF - ARBRÅ HK        40 - 22  (21-10)

Mål Alfta: Hanna Sundberg 7, Malla Hussein 6 (1), Anna Nygårds 6 (1), Lina Lindgren 5, Imo Ohlsson 5, Wilma Andersson 4, Linnea Mogren 4, Jennifer Jonsson 2, Frida Andersson

Flest mål Arbrå:  Therese Wikström 6, Klara Högberg 4.

Utvisningar AGIF:  1 x 2 min,  AHK 3 x 2 min

Domare:  Magnusson/Grönlund