Alfta GIF Handboll Damer 22 - 32Bodens BK HF

Samling:13:15
Förlust i premiären
2021-10-02 22:56
Boll

För att vara en match i premiäromgången var det en riktigt tempofylld match som spelades i Celsiushallen denna lördag. Boden var lite bättre i det mesta och vann mycket rättvist en tydlig seger med 10 strutar.

Hemmalaget fightades bra - men inte bäst

Hemmalaget spelade bra - men inte bäst

Hemmalaget avslutade inte bra - där var Boden klart bättre.

Nåväl - ännu en match där vi blev ännu lite bättre än tidigare. Klart bästa motståndet detta år för damerna såhär långt in i säsongen. Boden imponerade och spelade klokt. Dessutom riktigt genomtänkta i sitt spel och med en välspelande målvakt längst bak så var man ett nummer för stort för damlaget denna dag

Debutanter.

I grönt lag hade vi 5 division 1-debutanter och dessutom 2 som aldrig spelat en seniormatch, så visst kommer vi att spela mycket bättre än såhär senare under säsongen. Malla Hussein spelade sin första match på division 1-nivå och hängde in 6 bollar.

Jämn match med dåliga perioder

Momentum och blödningar brukar man prata om i handbollen. Efter en jämn start på matchen åkte Boden ifrån hemmalaget från ställningen 7-7 till 7-12 i en dålig hemmaperiod i minut 15-25 av första halvlek. Hemmalaget repade sig och gjorde de sista målen i första halvlek fram till 12-16 i halvtid.

I andra halvlek höll hemmalaget spelet uppe väl så bra i 7 minuter innan man gjorde några lite för enkla misstag som gjorde att gästernas ledning utökades. Det var ändå en match som höll sig spännande längemen de sista 5-6 var det liksom avgjort och gästerna gick mot en säker seger till slut.

Missar och misstag

Hemmalaget var helt okej med i vissa sammanhang men när det kommer till noggrannhet och effektivitet var man inte på en nivå som motsvarade målsättningen under premiärmatchen. Laget missade avgörande passningar och avgörande avslutslägen men även viktiga försvarstäck. De här detaljerna sammantaget gjorde att det blev svårt att vinna denna lördag

Anna, Malla, Jennifer och Vilma

Anna Nygårds fick rättvist pris som bästa hemmaspelare. Malla Hussein hade en bra dag som nämts ovan, vilket även Jennifer Jonsson hade och i andra halvlek kom Vilma bra igång i målet

FAKTA:

ALFTA GIF HF - BODENS BK HF      22 - 32    (12-16)

Mål Alfta:  Malla Hussein 6, Anna Nygårds 6, Jennifer Jonsson 5, Emilia Engh 3, Wilma Andersson, Linnea Mogren

Utv A:  2 x 2 min   B: 2 x 2 min

Domare:  Grankvist / Åhlin Andersson - riktigt bra!

PUBLIK:  Fick vi ju ha - 250 personer kom och såg matchen - det var fantastiskt!