VästeråsIrsta HK31 - 19Alfta GIF Handboll Damer

Samling:13:30
Damerna ej värda poäng
2021-10-09 20:10
Damerna underpresterade grovt mot Västerås

Damlaget svarade för en undermålig insats och förlorade mycket rättvist mot ett VästeråsIrsta som inte behövde kämpa nämvärt för att lyckas vinna med 12 mål. Efter 13-10 i första halvlek blev det 18-9 i andra och en enkel hemmaseger

Det började skapligt bra – damerna spelade bra både bakåt och framåt. Det var små marginaler som gav hemmalaget ledningen i början av matchen. 6-5 var ställningen efter halva den första halvleken.

Ryck och återkomst
Västeråsarna gick från 7-6 till 12-8 innan vi tog oss samman och kröp närmare till halvtid, då det alltså stod 13-10.. Detta innan domarna hittade någon svårförståelig utvisning på Malla Hussein i första halvlekens slutskede

13-10 halvtid
Under halvtidspausen pratade gästerna om möjligheter till andra halvlek och hur man skulle ta sig ikapp. Till en början gick det bra och man höll jämna steg under och efter utvisningen men sedan tappade man en del av aggressiviteten. Framför allt missades lägen framåt, vilket samtidigt gav hemmalaget lite för bra kontringslägen. 16-13 blev 19-13 och snart 24-15.

18-9 i andra
Andra halvlek sprang iväg till hela 18-9 i fördel för hemmalaget. En riktigt usel insats trots att damerna hade en storspelande målvakt i Vilma Eriksson. Hemmalaget vann straffkasten med 7-0 vilket är anmärkningsvärt men samtidigt så gjorde inte Alfta-spelarna sig värda några straffkast heller. Dålig insats och en tuff eftermiddag i Västerås

Tre på landslagsläger

F19-landslaget ska arrangera regionala träningsdagar under höstlovet. Tre av VästeråsIrstas spelare är aktuella för deltagande på dessa dagar, så visst hade hemmalaget ett bra lag men grunden till segern låg inte i någon överprestation

Vilma och Anna
Vilma Eriksson var lysande i mål och valdes rättvist till lagets bästa spelare. 55 i räddnings% under första halvlek samt 46 i den andra. Totalt 49 % räddning i matchen. Anna Nygårds var också bra och klart ledande i ett ganska blekt Alfta

FAKTA

VÄSTERÅS IRSTA HK - ALFTA GIF HF       31 - 19     (13-10)

Mål Alfta:  Anna Nygårds 6, Lina Lindgren 3, Ida-Marie Olsson 3, Hanna Sundberg 3, Malla Hussein 2, Jennifer Jonsson, Emilia Eng

Utvisningar VI 0´...   Alfta 3 x 2 min