VästeråsIrsta HF F19 Nivå 1 23 - 18Alfta GIF Handboll F19

Förlust i bortamötet med VästeråsIrsta F19
2021-10-10 12:04
Inte fullsatt på F19 heller

1 timme efter dammatchen i Västerås klev (nästan) samma lag in och spelade mot VästeråsIrstas F19. Vi kan vara ärliga och säga att vi inte hade orken till någon toppeninsats

Av praktiska skäl så skulle vi såklart spela dammatchen och F19 samma dag i Västerås. När detta bokades hade vi lite fler spelare att tillgå... Nu klev 6 juniorer direkt över från dammatchen och dessutom tvingades Vilma Eriksson stå i mål då bägge juniormålvakterna är ur spel som alla har kunnat läsa i lokalpressen. Till matchen fick även två seniorer delta som avbytande kantspelare pga sjukdom i laget.

Seg tillställning

Matchen i sig blev en ganska seg tillställning men ändå en lärorik afton där vi mötte ett bra lag. Precis som syftet med att spela F19.  Även i denna match hade vi alla chanser att vinna men vi spelade inte tillräckligt bra och avsluten lämnade mer att önska. Västerås Irsta gjorde vissa saker bra men behövde inte förta sig för att besegra juniorerna.

På väg i kapp - flera gånger

Flera gånger under matchen var vi nära att ta oss ikapp. Mest markant när vi med 10 minuter kvar jobbade oss upp till 19-17 efter två snabba mål av Frida Andersson och Malla Hussein. Efter detta gjorde vi dock inte mål på 7 minuter (eller laget missade sina lägen) och dessvärre rann hemmalaget ifrån till en stabil seger med 23-18

Vilma igen

En målvakt som tog 49 % var såklart bidragande till att vi kom så pass nära ändå. Vilma Eriksson hade en bra dag i Västerås. En annan Vilma nämligen Wilma Andersson hade vilat under dammatchen och var kanske lagets bästa utespelare i denna match. Nästa gång laget "går i elden" är det F19-derby mot Arbrå

FAKTA:

VÅSTERÅS IRSTA HF - ALFTA GIF HF         23 - 18    (12-8)

Mål Alfta:  Wilma Andersson 4, Frida Andersson 3, Hanna Sundberg 3, Malla Hussein 2, Emme Granberg 2 (1), Emilia Engh 2, Linnea Mogren 1, Lina Lindgren

Utvisningar VI:  1 x 2 min    Alfta: 0