Borlänge HK Damer 26 - 24Alfta GIF Handboll Damer

Samling:18:00
"För kort match i Maserhallen"
2021-11-14 09:36
Anna Nygårds drar till

Damlaget vann sista 10 minuterna av matchen mot Borlänge HK med 7-1 och hade vi haft bättre skärpa i avsluten samt enbart tagit rätt avslut så hade vi fått en eller två poäng. Nu blev det inte så den här gången heller men vi kryper bara närmare och närmare

Ett vanligt samtalsämne när man pratar om Borlänge HK:s damlag är målvakten och hennes ovanliga spelstil för att vara målvakt i damhandboll. Många lag har skjutit bort sig och det höll även vi på att göra det året vi vann division 2 och mötte Borlänge borta. I Fredagskvällens sena match var det inget undantag utan det grönklädda laget missade massor och föll till synes onödigt (eller på grund av oförmåga)

Normal målskörd

Alftadamerna gjorde ändå en normal målskörd i matchen när man fick ihop 24 mål - Borlänge släpper sällan in fler än 25 mål och mot slutet av matchen hade gästerna ganska god kontroll på hemmalaget. Det var mer i den första halvleken där vi lät hemmalaget komma till lite lätta lägen

Spännande

Det hann i alla fall bli spännande efter det att vi legat under med 8 mål som mest så plockade vi ikapp och hade motståndarna under press på slutet men - även i denna sekvens av matchen - missade vi och Borlänge klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Dock är det tveksamt om matchen hade varit 5 minuter längre... Då hade vi nog tagit poäng. Det är ju dock enbart hypotetiskt.

IMO, Anna, Vilma och Ebba

Båda våra playmakers och målvakterna får berömmet idag. IMO och Nygge var lysande i sina roller och överlägsna i målligan. Målvakterna hade sina sekvenser där de stängde igen och det var nära att det räckte

FAKTA:

BORLÄNGE HK - ALFTA GIF HF           26 - 24   (14-9)

Mål Alfta:  Anna Nygårds 7, Ida-Marie Olsson 7, Rebecka Östling 3, Lina Lindgren 2, Malla Hussein 2, Jennnifer Jonsson 2, Emilia Engh

Utv BHK 1 x 2 min    AGIF 3 x 2 min

Straffkast BHK 4 (3) - AGIF 0...

Publik:   200   (tveksamt...)

Domare:  Osmanovic och Johansson

Pressen om matchen:

Alfta nära att spurta hem en första (skräll)seger i Borlänge – Helahälsingland (helahalsingland.se)

Alfta förlorade borta mot Borlänge HK – Helahälsingland (helahalsingland.se)