Alfta GIF Handboll Damer 23 - 32Årsta AIK HF Damer

Plats:Celsiushallen, Edsbyn
Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Årsta tog poängen
2021-11-20 20:39

Årsta AIK vann sin tredje raka seger i serien när de besegrade damerna i Celsius. För hemmalaget upprepade sig historien när man spelade under sin förmåga i första halvlek men var väl så bra som motståndarna i andra halvlek

Hemmalaget började dåligt och tappade omgående några mål till Årsta. Första halvlek var stundtals bländande men stundtals en märklig historia där mycket eller inget var tillåtet eller fungerade. Första halvlek hade vi svårt att hitta lägen men framför allt så sköt vi bort våra lägen och gjorde Årstas målvakt till någon form av hjältinna.

Stark start i andra

Andra halvlek startade med ställningen 8-16. Gästerna tvingades till timeout efter 10 minuterna när hemmalaget hade gjort 6-4 och nått fram till 14-20. Gästerna lyckades dock reda ut stormen men hemmalaget trummade på och gjorde en bra andra halva. Matchen slutade med seger för bortalaget 23-32 och därmed släppte vi in lika många mål i bägge halvlekarna men gjorde 15 mål i andra jämfört med 8 i första

Historien upprepar sig

Damerna har haft en trend att visa lite för stor respekt för motståndarna i första halvlek samt inte minst att förstora upp motståndet. Hittills har våra andrahalvlekar varit bättre och dagens match var inget undantag. I andra halvlek var vi väl så bra som Årsta - kanske rent av lite bättre. Vår dag har inte kommit ännu men det gör den snart

Vart går gränsen?

I första halvlek var det en regelbok och i andra en helt annan. Alla de stegfel som blåstes i första blåstes inte i andra. Årsta fick slå på, slita i och brotta ner våra spelare utan åtgärd. Otroligt svårt att förhålla sig till

Poängkampen går vidare med bortamatch mot Nacka kommande helg. Anna Nygårds valdes till matchens lirare i hemmalaget.Emilia Engh och Emme Granberg gjorde också bra matcher denna dag. Tack till publiken som stöttade oss

FAKTA:

ALFTA GIF HF - ÅRSTA AIK        23 - 32    (8-16)

Mål Alfta:  Emilia Engh 5, Anna Nygårds 5 (1), Jennifer Jonsson 4, Hanna Sundberg 4, Emme Granberg 2, Rebecka Östling 2, Ida Marie Olsson

Utv A:   2 x 2 min   Å:  3 x 2 min