En av Alftas bästa någonsin
2021-11-27 18:22
Nacka - Alfta

Damerna åkte till Nacka och mötte serieledarna utan poängförlust - Skuru IK:s B-lag (farmarlag) Nacka HK. Det finns inga surare matcher än uddamålsförluster och om sistaplacerade lag möter serieledarna så är det klart att serieledarna kanske är vassare i slutskedet

Damlaget må ha ett stukat självförtroende men man hade bestämt sig för att ge sig själva chansen att vinna mot Nacka HK och laget gjorde en av föreningens bästa insatser genom alla tider när man nästan vann på bortaplan mot serieledarna.

Finurligt spel

Rebecka Östling gjorde en bra match och var framför allt nyttig i försvarsspelet där hon störde mycket av Nackas spel men samtidigt så producerade hon 5 av gästeras mål När damerna gick upp på 5-1-försvar var Beckis viktig och lysande i rollen som center

Trevande inledning men lyckad kvart

Gästerna låg under i början av matchen men efter en kvart så tog man över ledningen efter några snabba mål av Jennifer Jonsson och på bara några minuter gick man ifrån till 10-7. Ledningen stod sig halvleken ut 12-10

Ledning

Under halvtidspausen pratade damlaget om hur man skulle trycka sönder motståndarna i andra halvlek. Det gick bra under 27 minuter av den andra halvleken. Klokt och moget spel fram till matchens 53:e minut där Rebecka Östling sköt gästernas 23:e mål och 7 minuter kvar ledde Alfta med 18-23. Det kändes som att en superskräll var nära

7-6

Hemmalaget tog två time-outer med kort tid emellan och valde slutligen att spela 7-6. Östlings sista mål var i tom bur men hemmalaget lyckades slutligen få bra betalt för sitt spelval. Man kröp närmare både via skicklighet och lite skakigt anfallsspel från oss gäster.

Det sura slutet.

Matchen blev oavgjord med minuten kvar och därefter hann vi göra ett tekniskt fel och dessutom efter en timeout kasta bort vår sista chans till seger innan gästerna mötte ett bra försvarsspel från grönt lag. Till slut kastade man - lite på måfå - ut bollen på vänsterkant där spelaren gjorde ett jätteövertramp men ändå fick ett godkänt mål till 24-23 med 2 sekunder kvar. De ENDA två sekunderna som hemmalaget ledde under de sista 45 minuterna

Heroisk match

Vi har svårt att hitta en surare förlust. Alfta gjorde en heroisk match och tjejerna ska ha all cred för sina insatser. Nämnda Östling, IMO Ohlsson och Emilia Engh bra bakåt. Anna Nygårds mycket klok och tillsammas med Jennifer Jonsson riktigt bra framåt. Vilma Eriksson hade länge över 50 % i målet och landade på 43 % i räddning. Det var mycket som var bra men ändå... blev det 0 poäng

FAKTA:

NACKA HK - ALFTA GIF HF           24 - 23     (10-12)

Mål Alfta:  Jennifer Jonsson 7, Rebecka Östling 5, Hanna Sundberg 4, IMO Ohlsson 3, Malla Hussein 2, Anna Nygårds och Linnea Mogren

Utvisningar NHK: 2 x 2 min   AGIF: 2 x 2 min

Straffkast   NHK 3 (2) - AGIF  2 (0)

Domare: Jacobsson / Sandström - bra på mycket men inte på steg och övertramp

Publik:  28

Fem raka förluster för Alfta efter nederlag mot formstarka Nacka – Helahälsingland (helahalsingland.se)