Gökstens BK21 - 23Alfta GIF Handboll F19

Samling:09:45
F19: SEGER i toppmöte mot Göksten
2021-11-28 18:54
Göksten - Alfta

Talangfabriken Gökstens BK stod för motståndet i dagens första match och då lagen låg på platserna efter varandra förväntades det en jämn och spännande match. Så blev också fallet och slutligen var vi i gästande lag ofina nog att ta alla poängen och vinna fighten med 23-21.

Själva matchen var en mycket konstig historia där inget av lagen liksom lyckades ta tag i taktpinnen och dominera spelet utan det kändes som att matchen mest bara pågick och att plötsligt blev det mål.

Följsamt

Lagen följdes åt och Göksten hade 2-målsledningar vid 3-1, 6-4, 7-5 medan Alfta hade samma övertag 8-10 och 9-11 innan det blev jämnt igen och halvtidsledningen för hemmalaget skrevs till 13-12.

Även andra halvlek såg likadan ut fram till att Frida Andersson daskade in 21-20-ledning för gästerna med 10 minuter kvar. Göksten replikerade omgående och lyckades göra 21-21 vilket blev det sista målet som hemmalaget gjorde i matchen.

Stängt

Malla Hussein var den enda målskytten under de sist 10 minuterna av matchen - en på straff och ett spelmål. Bakåt stängde försvaret och Ebba Edling helt och med 2-0 sist 10 skrevs segerresultatet till 23-21 i en underhållande men märklig match där det var kollektivet som var segervapnet för Alfta.

I och med segern klättrade laget upp på tredje plats i tabellen för F19

FAKTA;

GÖKSTENs BK - ALFTA GIF HF       21 - 23   (13-12)

Mål Alfta:  Malla Hussein 9 (2), Emme Granberg 4 (1), Emilia Engh 3, Frida Andersson 2, Wilma Andersson 2, Linnea Mogren 2, Ida Göllas,

Utv G:  2 x 2 min  A: 2 x 2 min