Samling:13:45
Meriterande F19-seger mot GUIF
2021-12-03 16:46
Seger mot Guif efter att ha varit 8 mål bättre i andra halvlek

Eskilstuna GUIF är en av Sveriges mest kända handbollsföreningar. På söndagen fick man se sig besegrade av våra F19-tjejer med 34-30 efter 15-19 i halvtid. Alftatjejerna vann alltså andra halvlek med 19-11

Det blev en meriterande seger även i söndagens andra match efter en heroisk insats efter vilan. Våra gröna sköna krigare vann andra helelk med 8 mål efter att försvarsspelet höjt sig mycket. Kontringsspelet var lysande och attityden hos spelarna var jättebra. Segt med andra match samma dag men det var ändå exakt vad vi behövde just nu. En kämpamatch med bra attityd.

Tuff dag

F19 hade en fin dag i Torshälla men samtidigt tufft med starka och rutinerade motståndarlag som spelar mycket mer i stora cuper och bättre sammanhang. Spelet man mot man och spelet med att hålla rätt nivå i fråga om vad som är tillåtet var en utmaning under dagen. Lärorikt för våra flickor.

Malla Ebba och Emilia

Malla Hussein hängde ännu en gång banan och öste in mål - 13 st denna gång - tätt följd av Emilia Engh som gjorde 9 mål och var lysande. Ebba Edling avgjorde matchen med att stänga igen fullkomligt bakåt under vissa perioder i andra halvleken men Linnea Mogrens försvarsspel var också lysande och starkt bidragande till den starka andra halvleken

FAKTA:

ESKILSTUNA GUIF F-03/04  - ALFTA GIF HF     30 - 34   (19-15)

Mål Alfta.  Malla Hussein 13 (2), Emilia Engh 9, Linnea Mogren 5, Frida Andersson 4, Lydia Persson, Wilma Andersson, Emme Granberg

Utvisningar EG:  5 x 2 min    AGIF:  3 x 2 min