Alfta GIF Handboll Damer 20 - 32Strands IF Hudiksvall

Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Derbyförlust i fartfylld match
2021-12-04 10:46
Matchens lirare Anna Nygårds

Damlaget hade 25 bra minuter i första halvlek och 10 i andra halvlek men i övrigt var det gästerna som dominerade tillställningen. 20-32 (12-16) slutade derbyt denna gång.

Hemmalaget kom till spel med nytt försvarsspel och lyckades stundtals riktigt bra med det. Den fysiska överlägsenheten hos gästerna krävde viss aggressivitet hos hemmalaget och man klarade av detta på ett vettigt bra sätt.

...i 25 minuter

26:31 tog Strand timeout - därefter lyckades man göra 3-0 innan halvtidsresultatet fastställdes till 16-12 av Malla Hussein. Före detta hade Strand precis fått en 2-målsledning så de sista 5 minuterna slutade 1-4 och det var frukten av några enkla misstag i försvaret och ett par rassliga anfall.

Avgörandets stund

Det var slutligen anfallet och de efterföljande kontringarna som gjorde att gästerna rann ifrån och vann matchen. Bakåt höll vi i mångt och mycket och i långa stunder hög nivå men anfallsmässigt blev det jobbigt med det fysiska spelet och till slut fick gästena utdelning på det.

2-10 på en kvart

Hemmalaget gjorde sitt första mål i andra efter 11 minuter och sitt andra efter 13 minuter. Ställningen förvandlades till 14-26 på en kvart och det hela var över. Främst genom bra försvars- och kontringsspel från gästerna medan hemmalaget misslyckades delvis i anfallsspelet men framför allt i avsluten

Nygge överlägsen

Anna Nygårds fick mycket rättvist priset till bästa lirare i hemmalaget efter 7 mål och en god insats. Gästerna tog sin tredje raka seger och verkar ha kommit igång bra efter tränarbytet. Vi gratulerar gästerna till segern och kommer igen nästa vecka

FAKTA:

ALFTA GIF HF - STRANDS IF        20 - 32   (12-16)

Mål Alfta: Anna Nygårds 7 (1), Hanna Sundberg 5, Malla Hussein 2, Ida-Marie Olsson 2, Rebecka Östling, Linnea Mogren, Emilia Engh, Jennifer Jonsson