HK Silwing-Troja32 - 25Alfta GIF Handboll Damer

Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:14:30
Silwing vann bottenmötet
2021-12-18 20:26

För första gången på 3 försök gick Stockholms-laget Silwing/Troja segrande ur en strid lagen emellan i damettan. Tidigare möten har slutat med en Alfta-seger och en oavgjord match så nu har vi exakt lika. Även denna gång kantades matchen av resekaos

Det är något märkligt med mötena mellan SilwingTroja och Alfta. Alla minns sannolikt bussen som kraschade och körde av E4 samt att när matchen senare skulle spelas så gick tåget sönder så Silwing ändå måste åka buss och nu när vi skulle åka ner så blev det en olycka utanför Uppsala som försenade oss en timme och därefter en ny olycka i Årsta så vi fick skjuta på matchen...

Helt okej

Gästerna startade skapligt bra och var med länge i den första halvleken men de sista 10 minuterna gav dåligt anfallsspel och medan vi i bortalaget enbart gjorde 4 mål medan hemmalaget hann med 11 mål på 10 minuter så förvandlades 9-7 till 20-11 i halvtid.

Halvtidsdiskussionen

Under vilan pratade vi om hur vi kunde attackera för att skapa bättre lägen och hur vi skulle avsluta smartast. Det gav skaplig effekt i andra halvlek. Vi gjorde 6-0 under en 5-minutersperiod och hade viss kontakt men Silwing gick ifrån igen

Det blev ännu en förlust där vi inte riktigt gav oss själva chansen utan vek ner oss lite och hemmalaget var hetare

FAKTA:

HK SILWING/TROJA - ALFTA GIF HF        32 - 25  (20-11)

Mål Alfta:  Hanna Sundberg 6, Ida-Marie Olsson 5, Frida Andersson 3, Linnea Mogren 3, Rebecka Östling 3, Jennifer Jonsson 2, Malla Hussein, Lina Lindgren, Emilia Engh

Utv S:  1 x 2 min    A: 2 x 2 min

Straffkast S 4 (3) - A:  3 (3)