Alfta GIF Handboll Damer 21 - 36Kungsängens SK

Kungsängen klart bättre i Celsius
2021-12-18 22:18
Förlust mot Kungsängen i Celsius

Kungsängen kom till säsongen som en av de stora favoriterna till seriesegern.. Nu halvvägs in i säsongen kan vi konstatera att de inte kommer att vinna serien. Den stora anledningen till det är att man har haft skador och förlorat en del matcher på grund av detta. De senaste omgångarna har spelare återkommit efter skador och då har trenden vänt

Gästerna vann en enkel seger med hela 21-36 - detta trots att det stod 18-22 12 minuter in i andra halvlek. Sista 18 minutrarna slutade alltså 3-14 till gästerna.

Ingen skam att förlora

Kungsängen har ett bra lag och borde vara ett topplag i serien. Om segern fanns inget att säga på det viset.

40-20

Hemmalaget spelade strålande vissa perioder under de första 40 minuterna men slutar helt att producera mål med 18 minuter kvar och där är Kungsängen bättre i allt. Det tog också hemmalaget 22 minuter att komma upp i tuffhet men sedan började vi spela med fysisk kontakt.

Tuff höst:

Damlaget visste att man antog en utmaning när man tackade ja till den lediga platsen i damettan. Det har funnits många poängchanser som vi hade kunnat få med oss mer ur. Nacka borta svider nog mest men även Lidingö hemma, Borlänge borta men även Silwing borta borde ha gått bättre. Det har varit en tuff höst men lärorikt som alltid. Nu laddar vi om och önskar er alla goda helger så laddar vi om batterierna

FAKTA

ALFTA GIF HF - KUNGSÄNGENS SK        21 - 36   (13-19)

Mål Alfta:  Anna Nygårds 5 (1), Rebecka Östling 4, Hanna Sundberg 4 (1), Emilia Engh 3, Linnea Mogren 2, Lina Lindgren, Frida Andersson och Malla Hussein

Utv A:  3 x 2 min   K: 3 x 2 min