Alfta GIF Handboll F19 39 - 22Borlänge HK F19

Samling:13:00
Stor hemmaseger mot Borlänge HK
2021-12-25 12:40
Lagkapten Mogren i full fart

ÄNTLIGEN spelades det en hemmamatch i Alfta Sporthall. Denna gång fick Borlänge se sig besegrade med stora siffror. Juniorlaget spelade ännu en gång skapligt försvarsspel kryddat med kontringar. Totalt sett var det dock ingen av lagets bästa matcher men det räckte till en tydlig seger denna gång

I Malla Husseins sjukfrånvaro fick Hanna Sundberg vikariera eftersom 06:orna var upptagna med handboll på annat håll och Hanna tackade för speltiden och gjorde 9 mål

Jämn match i 15 minuter

Borlänge är ju en framstående ungdomsklubb och i matchen mot grönt gäng var de med i 15 minuter och ställningen 8-8 innan hemmalaget åkte ifrån till hela 19-11 (dvs 11-3) på en kvart coh matchen var avgjord redan i halvtid.

Andra halvlek var lite lik den första då hemmalaget snabbt gjorde 2 mål (21-11) och sedan var det helt jämnt i 10 minuter innan hemmalaget åkte ifrån igen och 26-16 blev 39-22 - dvs 13-6 sista 20 minuterna

Trea över jul

Juniorerna anmäldes till F19 för att få chansen att spela tillräckligt tuffa matcher och att få en utmaning. Efter halva serien kan man konstatera att man antagit utmaningen på bästa sätt och förvandlat en tidigare status till att nu ligga 3;a i en tuff serie med VästeråsIrsta, LIF Lindesberg, Göksten, Eskilstuna GUIF och Borlänge. Det är ett helt okej resultat - nu jobbar vi vidare mot framtida förbättringar

FAKTA:

ALFTA GIF HF - BORLÄNGE HK          39 - 22   (19-11)

Mål Alfta:  Hanna Sundberg 9, Lina Lindgren 8, Linnea Mogren 8, Wilma Andersson 4, Emilia Engh 4, Emme Granberg 3, Frida Andersson 3

Utv A:  3 x 2 min    B: 0

Straffkast A 0 (0) - B: 2 (2)

Publikum:  75 pers

Domare:  Magnusson och Holm