Kungsängens SK37 - 18Alfta GIF Handboll Damer

Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Kungsängen vann igen
2022-01-08 18:09
Vänster 6-avslut

Damerna reste till Kungsängen med en förhoppning om att kunna slå tillbaka mot Kungsängen som besegrade oss i Celsius sista matchen före jul. Kungsängen ville annat och besegrade damerna med mer än dubbelt upp.

Damlaget lännade faktiskt 2021 utan seger då våren var nerstängd och höstsäsongen inte gav någon seger. Nu startade 2022 med ett mer aggressivt försvarsspel men utan poäng dessvärre

Starkt bakåt initialt

Damerna hade bestämt sig för att spela ett bättre försvarsspel än senast. Det gjorde man också under den första kvarten. Det var mycket fysisk kontakt och tufft spel och i mångt och mycket ett bra försvar. Dessvärre dröjde det till åttonde minuten innan första målet för gästerna kom.

Svagt framåt

Om försvaret var skapligt i början så var anfallsspelet allt annat. Det saknade den rätta kraften, farten och viljan att trycka dit bollarna för att gästerna skulle kunna hänga med och hålla jämna steg. Bortalaget förmådde enbart att trycka dit 6 mål på en halvlek. Jennifer Jonssons underbara backhand från linjen i trängt läge var dock sevärd

Ännu en stark andra start

I den andra halvleken blev det helt annorlunda start gentemot den första.  De första 5 minuterna startade med 4-2 till Alfta och vi lade snabbt siktet på att hålla jämna steg eller att vinna den andra halvleken.

Hemmalaget vände på steken och ledde sedan även den andra halvan men aldrig mer än med 3 måls marginal så halvtidstresultatet 18-6 blev först 20-10 för att sedan gå via 26-12 fram till 29-15.

Odramatiskt

Kungsängen rann ifrån sista 5 minterna men totalt sett blev det en spelmässigt mycket bättre andra halvlek efter halvtidsvilans diskussioner. Matchen avgjordes redan i den första halvleken och totalt sett var hemmalaget klart starkare i sin hemmaborg

Äldst och yngst

Bästa spelare hos gästerna var äldsta och yngsta spelare. IMO Ohlsson (snart 40!!!) var klart bäst hos gästerna och beröm utdelas även till den 21 år yngre Lina Lindgren som gjorde en riktigt bra insats denna dag.

TACK

Föreningen och laget riktar ett TACK till Meya Johansson och till Skånela IF som hjälpte oss med målvakt till denna match. Meya hade en svår uppgift - gjorde flera fina räddningar och landade på 21 % i matchen

FAKTA:

KUNGSÄNGENS SK - ALFTA GIF HF       37 -18  (18-6)

Mål Alfta:  Ida-Marie Olsson 4, Jennifer Jonsson 3, Malla Hussein 3, Hanna Sundberg 3(1), Emilia Engh 2, Rebecka Östling, Lina Lindgren, Anna Nygårds

Utv KSK 3 x 2 min   AGIF: 2 X 2 min