Alfta GIF Handboll Damer 29 - 30HK Silwing-Troja

Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:11:30
Uddamålsförlust mot SilwingTroja
2022-01-16 09:13

Före matchen hade föreningarna 1-1-1 på tre matcher och även i matchen blev det jämnt... Gästerna var dock ofina nog att sno bägge poängen i en jämn fight som slutade 29-30 (13-18)

Matchen startade med ett par bra försvar och Anna Nygårds gav hemmalaget ledningen efter 2 minuter. Det blev den enda gången som hemmalaget ledde. Gästerna lyckades göra 2 snabba mål innan Nygårds gjorde mål igen men sen... från minut 4 till minut 11 gjorde gästerna 0-7 på hemmalaget...

Avgjort?

2-9 och avgjort? Nä, Frida Andersson tog hemmalaget in i matchen igen och när gästerna tvingades att börja byta så tog hemmalaget över showen ett tag. Starkt inhopp av Emme Granberg mfl gjorde att gröntröjorna slog tillbaka och hamnade i ett läge av 8-10. Aggressiviteten i försvarsspelet och beslutsamheten i anfallsspelet blev vassare och därmed var hemmagänget det bättre laget ett tag

Möjligheternas halvtid

Stockholmskorna repade sig och lyckades utöka ledningen till halvtid.. Hanna Sundberg fastställde halvtidsresultatet på straffkast i halvlekens slutskede 13-18. Under pausen diskuterade hemmalaget alla möjligheter som fanns och hur man skulle anta utmaningen i andra halvlek. Grönt siktade på en vändning och det gick nästan

Nääästan kontakt

Alfta var bättre i försvarsspelet under andra halvlekens inledning. Det gav också kontakt - den tidigare bortaledningen på 6-8 mål höll sig nu i andra halvlek mellan 2-4 mål och gästerna kände flåset från ett jagande hemmalag på ett helt annat sätt än i första halvlek

Små marginalerna

Det var som vanligt i handboll. De små marginalerna. Missade avslut är det man oftast tänker på men också detaljer som missade enkla passningar, fastna med bollen när man har ett klart kontringsläge, stegfel mm. Silwing var LITE skickligare i detta och vann en mycket liten men ändå stor seger mot oss

Avgörandets stund

Grönt tänkte nog att gästerna skulle bli trötta mot slutet av matchen - sista tio minuterna startade vid ställningen 21-26 och hemmalaget vann sista 10 med 8-4 vilket ju totalt gav 29-30. Sista minuterna fanns det möjligheter och det VAR absolut nära för hemmalaget men inte heller denna gång blev det några poäng trots en bra insats.

Beröm

Precis som hela laget så växte Ebba Edling i målet in i matchen. Inte en räddning första 10 minuterna men 40% i andra halvlek och totalt 34%. Tidigare nämnda Emme Granberg och Malla Hussein stod för bra insatser. Malla valdes även till matchens lirare.

FAKTA:

ALFTA GIF HF - HK SILWING/TROJA    29 - 30  (13-18)

Mål Alfta:  Malla Hussein 9, Anna Nygårds 7 (1), Imo Ohlsson 3, Frida Andersson 2, Linnéa Mogren 2, Emme Granberg 2, Jennifer Jonsson, Emilia Engh, Lina Lindgren, Hanna Sundberg (1),

Utvisningar  A:  3 x 2 min    S/T:  2 x 2 min

Straffkast A: 3 (2) - S: 2 (2)

Publik: inte många

Domare - årets bästa:  Åteg, Samuelsson

Tidningen skriver:

Mardrömsstart för Alfta – sen var man sekunder från första segern – Helahälsingland (helahalsingland.se)