Borlänge HK F19 18 - 23Alfta GIF Handboll F19

Samling:14:30
Seger till slut i het match
2022-01-16 21:35
Räddning på G efter bra täck

F19-lagets succésäsong fortsätter. Nu förstärkte man sin tredjeplats i tabellen  genom att på söndagseftermiddagen besegra Borlänge HK på bortaplan i en onödigt grinig och het match. Gästerna släppte inte in något mål sista 12 minuterna och det blev avgörande

Gästerna fick avvara Emilia Engh medan hemmalaget hade "turen" av att stärka sitt lag då andra lag i föreningen blev spellediga till följd av den eländiga pandemin

Absurd start

Matchen fick en märklig och absurd start - första 5 minuterna missade Gröntröjorna 5 (!!!) rena frilägen - varav 3 i kontring samt dessutom en missad straff. Det dröjde ända till 10:e matchminuten innan gästande lag gjorde sitt andra mål i matchen

Bra bakåt

F19-tjejernas signum är ändå försvarsspelet. Det var genomgående ganska bra i försvaret och bakåt släppte man 9 mål per halvlek. Under matchinledningen 3 mål på 10 minuter medan man HELT STÄNGDE bakåt sista 12 minuterna

Krångligt framåt

Anfallsmässigt var det mycket samarbeten med mitt 6 och egna genombrott som fungerade. Men framför allt så var det kontringsspelet som var vår stora framgångsnyckel i matchen mot Borlänge. Tove Tranfelt Jonsson gjorde två riktigt vackra kontringar och Linnea Mogren gjorde en hel drös. I övrigt var anfallsspelet det som hackade denna dag

Cirkusen i andra...

Efter en halvtidsledning med 9-10 så startade andra halvlek i den jämna matchen och efter bortaledning 10-12 blev det snabbt jämnt 12 lika. Ungefär hit gick det skapligt bra att genomföra matchen men...

Vi måste undra:

Vi VET att det råder domarbrist och FÖRSTÅR att det finns problem. Men tillsättandet av två mycket lokala domare som både är och nästan är involverade i föreningen där den ena domaren spelade match dagen innan tillsammans med 4 av hemmalagets spelare. NEJ det fungerar inte och det gjorde det inte denna gången heller.

F19 är en serie med god kvalitét och i flera av lagen finns spelare som lirar åtminstone division 1.... vi kan inte ha det såhär på domarsidan. Tillsättningen är katastrofal. Vi tvingades be om ursäkt efteråt

Matchen kapsejsade fullkomligt - det blåstes steg och utvisningar på gröna spelare i otroliga situationer och i en sekvens fick en av våra spelare två utvisningar på samma tjej samt en ledarvarning. Till slut jämnades dömeriet ut och då tappade även hemmalaget fattningen. Två hemmautvisningar på kort tid i slutet (deras ENDA i matchen), med efterföljande högljudda synpunkter. Vi förstår känslorna och hävdar att förklaringen ligger i hur förbundet skött tillsättningen av domare...

Försvaret och Ebba stängde igen

Borlänge höll ledningen större delen av andra halvlek till följda av cirkusen. Till slut bestämde sig försvaret för att stänga igen fullkomligt och från 18-16 efter 47 minuter så var det bara gästerna som gjorde mål sista 12 minuterna. 0-7 fick vi till i hemmautvisningarnas och försvarsnedstängningens spår

Ännu en fantastisk match

Det var inte den mest välspelade fighten i världshistorien men det var mycket känslor och glöd. Linnea Mogren spelade non-stop och sprang oavbrutet hela matchen samt dominerade planen överallt. Bra var även Emme Granberg igen samt Frida Andersson, som har hittat formen och Malla Hussein hade en bra dag även idag

FAKTA:  BORLÄNGE HK - ALFTA GIF HF      18 - 23   (9-10)

Mål Alfta:  Linnea Mogren 6, Malla Hussein 6 (2), Emme Granberg 4 (1), Frida Andersson 3, Tove Tranfelt Jonsson 2, Lina Lindgren och Lydia Persson

Utvisningar BHK: 2 x 2 min    AGIF:  5 x 2 min