Enköpings HF33 - 26Alfta GIF Handboll ATG Damer

Samling:18:30
Damerna utslagna ur cupen
2022-01-29 09:23
Enköping vidare i cupen

Damerna svarade för en svag insats på fredagkvällen och Enköping vann enkelt i kvalet till Svenska Cupen. Hemmalaget gjorde en bra insats och tog ledningen ganska omgående. En ledning som höll hela matchen

Matchen inleddes med 6 st shootouts för Enköping i egenskap av division 3-lag. Hemmalaget satte (endast) en av dessa. Ebba Edling räddade 3, två missades och en gick i mål. Därmed startade matchen med hemmaledning 1-0

KUL spelform

Svenska Cupen i handboll har en kul spelform där det finns ett handikapsystem och såklart finns cupens grundförutsättningar där lag från lägre division kan besegra lag från högre divisioner

Avgjort direkt

Rebecka Östling gjorde 1-1 i matchen sen gjorde hemmalaget 4-0 på 4 minuter och vidare till 10-3 som blev 20-11 i halvtid och sedan var andra halvlek en transportsträcka fram till slutresultatet 33-26

Carro och Saga

Caroline Strandell gjorde comeback i A-laget efter "mammaledighet" och Saga Bro spelade sin första tävlingsmatch med A-laget och gjorde sitt första A-lagsmål. Vi säger grattis till det

FAKTA:

ENKÖPINGS HF - ALFTA GIF HF        33 - 26   (20-11)

Mål Alfta:  Hanna Sundberg 10 (3), Rebecka Östling 6, Ida-Marie Olsson 3, Linnea Mogren 3, Anna Nygårds 3, Saga Bro

Utvisningar EHF: 2 x 2 min   AGIF:  1 x 2 min