Alfta GIF Handboll Damer 19 - 34Nacka HK

Samling:11:30
Nacka vann med marginal
2022-01-29 17:54
En av flera tuffa försvarssekvenser

Nacka HK vann en säker seger mot damerna uppe i Edsbyn. Damernas insats var dock god och motståndet var helt enkelt bättre än vad hemmalaget var i matchen. Gästerna vann med 19-34

Efter fredagens debackel så var det ett mer beslutsamt gäng som klev in i Celsiushallen för att ge Nacka en match på hemmagolv och till slut gjorde man även det.

Dubbelt så bra

Initialt var gästerna typ dubbelt så bra som hemmalaget när man gick ifrån till 2-4, 3-6, 4-8, 5-10 och 6-12. Sen kom en period i slutet av första halvlek där gästerna gjorde mål men inte hemmalaget och 6-12 blev 6-16 och sedan 8-19 i halvtid.

Tillståndet?

Hemmalaget pratade mycket om tillstånd - hur vill vi vara på planen? Känslan var mycket bättre än under fredagen. Laget beslutade att vara ännu bättre i andra halvlek...

Bättre länge

När matchklockan slog 56:27 gjorde Jennifer Jonsson 19-29 och så långt ledde alltså hemmalaget den andra halvleken men efter detta tog energin slut och Nacka gjorde matchens 5 sista mål så det hela slutade 8-19 samt 11-15 i de bägge halvlekarna och totalt 19-34 till det duktiga Nacka-laget som tog sin 15:e (!!!) raka seger i serien

Bra prestationer

Ett enormt mycket bättre försvarsspel denna lördag än fredagen före och samtidigt generellt mycket bättre insatser på flera spelare. Inget bra resultat men bättre prestationer

FAKTA:

ALFTA GIF HF - NACKA HK               19 - 34   (8-19)

Mål Alfta GIF:  Hanna Sundberg 5, Malla Hussein 4, Rebecka Östling 4, Ida-Marie Olsson 2, Linnea Mogren, Lina Lindgren, Jennifer Jonsson, Emilia Engh

Utvisningar AGIF 5 x 2 min, NHK: 0

Straffkast A 0 (0)  - N 5 (3)

Domare:  Wallin / Erbing

Publik:  52 pers

Media:

Linnéa Mogren hämtar kraft i F19 – och ser bortom förlusterna (helahalsingland.se)