Arbrå HK F19 19 - 35Alfta GIF Handboll F19

Samling:18:00
F19: DERBYSEGER gav (temporär) slutspelsplats!
2022-02-01 22:31
Fokuserat bortalag som försvarar sig

F19 vann säsongens andra derby i serien mot Arbrå med betydligt större marginal än första gången. Ändå var Arbrås målvakt kanske banans profil med många fina räddningar. Segern innebar att F19 tog sig upp på SLUTSPELSPLATS i den fina F19-serien

Bägge lagen i matchen fick avvara spelare på grund av skador och sjukdom. I Alfta saknades bägge Mitt 6:orna och därför fick Jennifer Jonsson vikariera på den positionen. Dessutom saknades Saga Bro och det för dagen vitklädda laget kom till match med endast 8 utespelare (Hemmalaget hade 13 utespelare)

Jämn förstakvart

I Alftas omklädningsrum pratades det mycket om att fokusera på rätt saker inför matchen och gästerna tog ganska omgående ledningen. Det stod 6-2 efter 8 minuter... men Arbrå bet tillbaka och såg till att ordna så tavlan visade Alftaledning 8-6 efter en fjärdedel spelad.

Matchavgörande ryck

Gästerna ville mer och Alfta gjorde 6-1 på 11 minuter innan hemmalaget snyggade till siffrorna från 14-7 till 15-9 i halvtid. Direkt i andra halvlek fortsatte gästerna det fina spelet och åkte ifrån ända till 20-10 efter 37 spelade minuter. Där avgjordes matchen och resten av uppgörelsen handlade mest om vad slutresultatet skulle bli.

Duktiga ungdomar

I denna - precis som i den förra derbymatchen - så var det flertalet unga spelare som visade upp en god förmåga. Hos Alfta hade Linnea Mogren en riktigt bra dag och var dominant på banan. Malla Hussein var effektiv och Emilia Engh gjorde en riktigt bra försvarsinsats. Frida Andersson har god form och gjorde ännu en bra insats efter karantän

Slutspelsplats till "Final 4"

F19 är en kvalitativt riktigt bra serie med idel kända handbollsklubbar. Alfta GIF HF ligger TVÅA just nu (temporärt kanske) med en match mer spelad än LIF Lindesberg. Det är en riktigt fin merit - se gärna tabellen nedan.

De två bästa lagen i denna norra serie möter de två bästa lagen ur den södra serien (mestadels lag från Närke, Södermanland och Östergötland - såsom Örebro och Linköping) i ett "Final 4" under en dag. DET vore väl en merit så god som någon för vårt F19-gäng

Framtid

Nästa gång som F19 går i elden är - även det i Bollnäs Sporthall A - då när Eskilstunalagen GUIF och Göksten kommer och spelar sammandrag nästa söndag. Det blir spännande

FAKTA:

ARBRÅ HK - ALFTA GIF HF          19 - 35   (9-15)

Mål Arbrå:  Klara Högberg 7, Agnes Ahlström 3, My Wenngren 3, Nora Skoglund 2, Anna Wiik, Thea Lothström,, Julia Spinnars och Tuva Björk

Mål Alfta:  Malla Hussein 10 (1), Linnea Mogren 8, Jennifer Jonsson 5, Frida Andersson 4, Emilia Engh 3, Wilma Andersson 2, Lina Lindgren 2, Ida Göllas

Utv AHF:  4 x 2 min   AGIF: 1 x 2 min