Årsta AIK HF Damer 38 - 19Alfta GIF Handboll Damer

Samling:13:30
Dubbelt upp för Årsta
2022-02-06 17:34
Räddning på gång

Årsta AIK har ett rutinerat lag med flera spelare som spelat i högre sammanhang. De spelar ett offensivt försvarsspel som lag från Hälsingland i allmänhet har svårt att handskas med. Söndagens bortamatch var inget undantag.

Det var en svår inledning på matchen där hemmalaget fick en lite för enkel resa fram till en stor ledning. Gästerna saknade den rätta attityden och den riktiga viljan för att lyckas mot det aggressiva motståndet. Efter ett tag i halvleken så bättrade man tuffheten och klev in bättre i skeendet i matchen.  6-1 blev 8-2 innan gästerna kom igång och jämnade ut händelserna i matchen fram till 14-7 med 5 minuter kvar av halvleken

10 mållösa minuter

Runt halvtidsvilan knöt Årsta ihop säcken och gick från 14-7 till 22-7 på 10 minuter. Det hopp som fanns kvar tog slut där för gästerna och matchen var definitivt avgjord. Resten av matchen slutade 16-12 och var förhållandevis jämn, men det spelar mindre roll

Förtjänstfullt stridande:

Ebba Edling stred väl mellan stolparna och hade 31 % i räddning i första halvlek. Kanterna fick många lägen och hade en vettigt bra dag i Sjöstaden.

FAKTA:

ÅRSTA AIK - ALFTA GIF HF       38 - 19   (19-8)

Mål Alfta:  Hanna Sundberg 6, Malla Hussein 4, Ida-Marie Olsson 3, Emilia Engh 2, Jennifer Jonsson 2, Linnea Mogren, Anna Nygårds,

Utvisningar Å:  0    A: 3 x 2 min