Alfta GIF Handboll F19 30 - 21Gökstens BK

Serie:F19 Norra Mitt
Fin seger mot seriefyran
2022-02-13 14:33
F19 kämpar vidare i toppen av tabellen

F19-laget gjorde en lysande insats i den andra halvleken när man besegrade Gökstens BK med 9 mål. Göksten har haft plats 4 i tabellen hela säsongen men just nu har Eskilstuna Guif gått förbi på fler spelade matcher. Senare under söndagen möter Juniorerna Eskilstuna GUIF

Stark men trevande start

Första halvlek var ganska länge som en förkylning som aldrig bröt ut... Mycket i hemmalaget var bra men vi tappade in några bollar för mycket bakåt och missade en del lägen framåt. Ändå åkte vi ifrån 4-4 till 13-8 på en bra period i mitten av halvleken och det blev sedemera 14-10 i halvtid

Avgörandets stund

Göksten gjorde andra halvleks första mål sedan bestämde sig grönt för att stänga butiken och 14-11 blev 25-11 på en kvart. Försvaret och Ebba Edling tog ALLT under en kvart i matchen och resten av fighten blev en transportsträcka. Slutsresutlatet skrevs till 30-21 och F19 knatar upp på samma poäng som tvåan LIF Lindesberg (som har en match mer spelad än oss)

Ebba Edling

Många var bra men Ebba valdes till matchens lirare igen (precis som på lördagens dammatch).  Mogren höll i taktpinnen både bakåt och framåt medan Engh imponerade med att visa upp den senaste tidens fina utveckling i försvarsspelet. Wilma Andersson hade också en riktigt bra match med 3 strutar

FAKTA:

ALFTA GIF HF - GÖKSTENs BK         30 - 21    (14-10)

Mål Alfta:  Malla Hussein 12 (2), Emilia Engh 6, Linnea Mogren 5, Wilma Andersson 3, Emme Granberg 2, Saga Bro, Frida Andersson

Utvisningar A:  5 x 2 min   G:  3 x 2 min