Alfta GIF Handboll Damer 21 - 29Uppsala HK Damer A

Samling:11:30
Uppsala tog ett stort steg mot allsvenskt kval
2022-02-26 19:41
Storleken har ingen betydelse

15-34 borta i höstas och 21-29 hemma nu idag är årets siffror mot Uppsala HK. Idag 11 mål bättre än senast och ändå stod det 19-24 med 5 min kvar. Jo - Alftas handbollsdamer är mycket bättre nu i februari än vad vi var i början av oktober

Det var ännu en match där vi fick avvara rutinerade spelare och gå mestadels på det yngre gardet. Det välväxta Uppsala-laget hade gett oss stora bekymmer förra gången vi möttes och nu var det dags igen för David mot Goliat.

Riktigt bra första 10 minuterna

Hemmalaget startade matchen riktigt bra. Frida Andersson var stekhet och gjorde 3 strutar på 10 minuter. Hemmalaget var riktigt bra fram till 7-7 efter 10 och en halv minut. Så långt var matchen helt jämn och inga ledningar hade varit större än uddamålet.

Svajjigt i mitten

Uppsala gjorde 3 raka mål mellan 10-15 minuten men hemmalaget svarade upp starkt och var tillbaka i likaläge efter 19 minuter 10-10. Alftabekantingen Emma Persson satte en strut och strax därefter kom Uppsala fram till 2 måls ledning. Lina Lindgren satte ett snyggt mål och efter ytterligare ett bortamål fastställde Emilia Engh halvtidsresultatet trodde vi men matchens bäste spelare Kajsa Eriksson Westberg satte sista struten för halvleken med några enstaka sekunder kvar och Uppsala ledde i halvtid 12-14

Dålig start och tydlig ledning

Kanske avgjordes matchen i början av den andra halvleken när 12-14 blev 12-17 på kort tid och seden 14-22 efter en kvart av halvleken. Då såg det mörkt ut för hemmalaget men man gav inte upp så enkelt utan beslöt sig för att vända trenden

Bästa sekvensen

Mitt i den andra halvleken var hemmalaget klart bäst och slogs bra bakåt. Det gjorde att 14-22 blev 19-24 och tvingade gästerna till en timeout..

Uppsala nära allsvenskt kval

Gästerna fick några mål för mycket i matchens slutskede (1 mål i minuten) och slutresultatet skrevs till 21-29. Uppsala är nu väldigt nära ett allsvenskt kval - kanske mot grannarna från Märsta - Skånela IF...

Matchens...

Ebba Edling var LYSANDE på närskotten och räddade hysteriskt många frilägen både i kontring och i uppställt anfallsspel. Hon hade kunnat få sin fjärde Matchens Lirare-pris i rad men Hanna Sundberg hade en bra dag med fina kontringar, några klassavslut, säkra straffkast och bra försvarsspel. Totalt sett var det en stark laginsats med många målskyttar. Härligt

FAKTA:

ALFTA GIF HF - UPPSALA HK       21 - 29  (12-14)

Mål Alfta; Hanna Sundberg 7 (4), Emilia Engh 4, Frida Andersson 3, Linnea Mogren 2, Ida-Marie Olsson, Jennifer Jonsson, Rebecka Östling, Lina LIndgren, Malla Hussein

Utvisningar A:  1 x 2 min     U: 2 x 2 min

Straffkast:  A 4 (4) - U 1 (1)

Domare: Karlsson / Samuelsson

Publik: 75 pers en dag när mycket annat lockade