LIF Lindesberg21 - 21Alfta GIF Handboll F19

Samling:10:00
Fortsatt obesegrade sedan 9 oktober
2022-02-27 14:24
Matchbild från den oavgjorda matchen

Med en målvakt som inte spelat på 4-5 år reste F19 till toppmötet på bortaplan och förlängde sviten med förlustfria matcher. Laget parkerar alltjämt på andra plats i tabellen och har inte förlorat sedan den 9 oktober i höstas.

Ni som kan historien förstår matchens dignitet och förbundet hade tillsatt en delegat (Som man har på elitmatcher). Det var upplagt för en batalj och så blev väl fallet

Stark start

Vår bästa period var i matchupptakten. Strålande försvarsspel störde hemmalagets spel. Malla Hussein och Linnea Mogren hade ett vasst samarbete på högersidan och gjorde det jobbigt för hemmalaget både bakåt och framåt. Redan efter 4 minuter hade gästerna producerat 5 mål och ledde 5-1.

Bra första halvlek

Det var en absurt bra första halvlek från gästernas sida. Vi spelade lugnt och metodiskt men vi mötte också ett bra lag som gjorde livet... inte surt kanske men svårt i alla fall. Vi kämpade och slet över hela banan men kom aldrig ifrån hemmalaget riktigt. 1-5 blev 6-6 som blev 6-9 och 7-11 innan det stod 10-12 i halvtid.

Lång kamp i andra

Andra halvan var mycket av en lång kamp där hemmalaget kom upp jämsides efter 10 minuter och efter en kvart var hemmalaget för första gången i ledningen. Det var individuella prestationer och individuella misstag som skiljde i matchen under denna sekvens. 10-12 blev 11-14, 14-14, 17-16 och sedan bytte lagen mål med varandra fram til matchens avgörande

Dramatiken och avgörandet

Malla Hussein vräkte in 19 lika med 4 och en halv minut kvar. Bägge tränarna sprang fram och tillbaka med timoutkorten. Hemmalaget tog en ny ledning 20-19 på ett lurigt inspel till linjen med tre och en halv minut kvar. 2,5 kvar drabbades hemmalaget av en utvisning när vi var på väg igenom. en minut senare klippte Emilia Engh in likabollen till 20-20.

Rättvist?

Lindesberg gick till anfall med 5-6 och de lyckades få straff på att springa in med Mogren i målgården - en obegriplig straff. Lagets 7:e straff i matchen!!! Hemmalaget tog ledningen på straffkastet 35 sekunder kvar och bara 12 sekunder senare vräkte Emilia Engh in 21-21 i en man mer... DÅ tog hemmalaget timeout och fick matchens sista chans. Gästande Alfta borde ha fått bolln när mittnian tappade densamma på sin fot men domaren friade och matchen slutade oavgjort 21-21. Ganska rättvist resultat kanske?

TTJ:s kanonmatch

Tove Tranfelt Jonsson gjorde en av sina bästa matcher och var bra bakåt samtidigt som hon hängde in 4 strutar framåt. Cred till Lynn Rensbo som vikarierade förtjänstfullt i målet. Malla Hussein och Emilia Engh var två som verkligen visade att man ville vinna den här matchen

2 omgångar kvar

Alfta ligger 2:a med 2 poäng tillgodo men sämre målskillnad än jagande LIF Lindesberg

Alfta har Nås borta på fredag och därefter Västerås Irsta hemma i sista matchen. LIF Lindesberg spelar hemma mot Arbrå och hemma även mot Göksten.

FAKTA:

LIF LINDESBERG - ALFTA GIF HF      21 - 21   (10-12)

MÅL Alfta: Malla Hussein 5, Emilia Engh 5, Tove Tranfelt Jonsson 4, Lina Lindgren 2, Linnea Mogren 2, Ida Göllas, Emme Granberg, Frida Andersson

Utv L: 3 x 2 min,   A: 2 x 2 min