Alfta GIF Handboll Damer 19 - 36VästeråsIrsta HK

Samling:11:30
Damerna höll ett tag
2022-03-13 22:23
Thure (!) och Nyhem (!!!) Jublar

En gjorde A-lagsdebut. En hoppade in med 80-minuters varsel utan att tveka trots att hon inte ätit lunch och hade 4 mil att resa. Ytterligare en tredje gjorde sin första match på 5-6 år... Med den bakgrunden så var det en helt okej insats av damerna som ändå var med i matchen nästan hela första halvlek

Ett sent återbud ställde till en del. Det var sedan tidigare klart att F19-spelarna skulle vila till sin match och namn som Caroline Strandell och Anna Jonasson var klara för spel. Ebba Nyhem gjorde ett förtjänstfullt jobb och inte minst var legendariska liraren Kristina Thureson en begivenhet när hon hoppade in på kort varsel.

Thure gjorde som vanligt

Thureson gjorde som vanligt och klippte upp bollen på ett steg rakt i bortre krysset. 45 år gammal... Helt okej!  Hon och övriga från "Konditionsgänget" gjorde en bra insats. Tränare Dehlin började träna Kristina Thureson 8 år innan Jennifer Jonsson coh Hanna Sundberg föddes.

Jonassons succé

Anna Jonasson såg ut som hon inte gjort så mycket annat i sitt liv än att spela handboll. 4 mål i matchen och riktigt bra under flertalet sekvenser. Vi häller tummarna för en fortsättning juh. Det här var ju briljant

Inom ramen

Det var ingen som föll ur ramen. Jennifer Jonsson gjorde en av sina bättre matcher för säsongen och belönades med matchenslirarpris... Carro Strandell stod traditionsenligt för några läckra framspelningar - inte minst långpasset till Hanna Sundbergs kontringsmål och både IMO Ohlsson och Rebecka Östling gjorde det bra i att hålla i spelet. I målet tog Lynn Rensbo 20 % och var helt okej i den svåra matchen. Hanna Sundberg var betydande på sin kant

Orken

9-10 efter 22 minuter blev 0-5 och 9-15 i halvtid... på grund av att bränslet tog slut.

I andra blev 9-15 till 12-18 innan det blev nytt soppatorsk ganska tidigt i halvleken och de 12-18 blev 15-28 och till slut 19-36. Våra lirare krigade bra med de förutsättningar som var men vi var aldrig nära segern

FAKTA:

ALFTA GIF HF - VÄSTERÅSIRSTA HK       19 - 36 (9-15)

Mål Alfta:  Jennifer Jonsson 5, Anna Jonasson 4, Hanna Sundberg 4 (1), Ida-Marie Olsson 2, Rebecka Östling 2, Kristina Thureson och Caroline Strandell

Utvisningar A:  4 x 2 min och VI: 3 x 2 min