Alfta GIF Handboll - Ludvika HF (F19)
Alfta Sporthall, lördag kl. 13.00 📺
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF Handboll Damer
30 - 17
Örebro SK Dam
Alfta GIF Handboll Damer30 - 17Örebro SK Dam

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 oktober, 13:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 2 Mitt
Samling:11:30
Den tråkiga trenden bröts med storseger!
2022-10-16 19:45
Vinnargänget i Alfta Sporthall (foto Torbjörn Bolkeus)

Det hade börjats snackas på stan om att vi inte hade vunnit på snart 2 år... Så damlaget ville bli ihågkomna för något annat. Laget tog en gruvlig revansch på sig själva och klippte till Örebro SK HK med 30-17 (15-9)

Den 24 Oktober 2020 besegrade vi Sollentuna HK med 24-22 på hemmaplan och sedan blev det en viss pandemi... Så EGENTLIGEN var vi obesegrade i 11 månader där - eftersom vi VANN den sista matchen innan pandemin. Sen ifjol tackade vi - som bekant - JA till en friplats till ettan och det gick inte som vi hade tänkt oss utan vi vann ingen match. Då börjades det istället snackas om att damlaget inte vunnit på två år men vi klarade oss med god marginal - 8 dagar!

 

722 dagar

Den småroliga historien landar alltså på 722 dagar utan seger i tävlingsmatcher! Men NU har vi slagit hål på bubblan och ser fram emot en annan typ av säsong med ett annat fokus och fler segrar än bara denna...

 

Från torsk med 7 till seger med 13...

I förhandsreportaget berättade vi om träningsmatchen mot Örebro för 4 veckor sedan nere i Borlänge. Då föll vi med 13-20. I dagens hemmamatch var det lite jämnt i början men från perioden före halvtid och framåt var vi i en klar ledning och segern var väl onekligen rättvis.

 

Briljant försvarsspel

Kapten Engh styrde försvarsskutan på ett strålande sätt och med duktiga försvarare som främst Jennifer Jonsson och Malla Hussein gjorde hon den gröna muren till riktigt effektiv under matchen. Det gav såklart en massa kontringar och därav många kantmål i matchen.

 

Många lägen

Framåt var det lite mer blandat resultat men Caroline Strandell hade en riktigt bra dag och skapade läge på läge åt sig själv och andra. Wilma Andersson går från klarhet till klarhet och var riktigt bra i matchen. 

 

Framåt 

Dagens match var avgjord redan i den första halvleken. För hemmalaget väntar nu en tuff uppgörelse med Norrköpings KIK nästa helg. Därefter är man ledig 3 veckor till nästa match. Nu går damerna hem och fokuserar på framtiden... För nu kan vi ju släppa det där snacket om när Alfta vann senast. För det var ju... idag - Söndag 16 oktober!

 

 

 

FAKTA 

ALFTA GIF HF - ÖREBRO SK HK            30 - 17  (15-9) 

Mål Alfta:  Malla Hussein 9 (1 str) Jennifer Jonsson 4, Wilma Andersson 3, Emilia Engh 3, Hanna Bolkeus 3, Hanna Sundberg 3, Emme Granberg 2, Frida Andersson, Caroline Strandell och Elin Torvidsson. 

Utvisningar AGIF:  3 x 2 min   ÖSK:  1 x 2 min

Straffkast  A 1 (1) - Ö 3 (2)

Domare:  Erbing, Pettersson

Publikum: Över 200

 

Media skriver om matchen: 

Efter två år – äntligen en seger för Alfta GIF: "Otrolig lättnad" – Ljusnan

 

Reportage här på hemsidan om senaste vinsten i seriesammanhang: 

Alfta GIF Handboll - Div 2 Damer (alftahandboll.se)


<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: