Alfta GIF Handboll Damer21 - 23Norrköpings KvIK

Samling:14:30
Damerna producerade för lite mål
2022-10-23 11:01
Jennifer Jonsson i avslut mot NKIK (Foto M Eriksson)

Norrrköpings KvIK (NKIK) vann matchen mot damerna på lördagseftermiddagen. 21-23 (13-13) skrevs siffrorna till efter en svag andra halva av hemmalaget.

Det har varit en intensiv tid för damerna med 5 matcher på 4 veckor och egentligen skulle man nu även ha spelat söndag mot Finnspång men de har tvingat dra sig ur serien. Nu väntar tuff träning i 3 veckor innan man startar om 12 November mot HK Eskil på hemmaplan.

Svajjig halvlek

I matchen mot NKIK var hemmalaget bra framåt i början av matchen men lite mer tveksam i försvarsspelet. Norrköping bytte målvakt och plötsligt tappade gröntröjorna förmågan att avsluta på önskvärt sätt. Efter en timeout vid 20 spelade minuter spelade vi vår bästa sekvens i matchen och försvaret var så bra att Alfta hämtade in 9-12 till halvtidsresultatet 13-13 på 7 minuter

Momentum hit och dit

I den andra halvleken började det jämnt 13-13 blev 15-14 efter två mål från Hanna Sundberg. Därefter blev det 8 minuters måltorka innan Elin Torvidsson reducerade till 16-18 och via 2 mål från Hanna Bolkeus så var matchen helt jämn med 10 minuter kvar 18-18

Avgörandet

Dock bara i 10 sekunder - sedan gjorde NKIK mål igen 18-19 och vid ställningen 19-21 med 4 minuter kvar drabbades gästerna av en utvisning. Hemmalaget tog timeout och diskuterade igenom läget. 20-21 petade samme Sundberg in men sedan tillät hemmalaget Norrköping att trycka sig igenom försvaret och göra mål i spel 5-6 så segern gick slutligen till bortalaget efter att hemmalaget gjort 8 mål i andra halvlek.

Marre bra i mål

Norrköping gjorde inte heller många mål i andra halvlek - Marlene Ljung landade på 50% i räddning under andra halvlek. Hanna Sundberg bästa målskytt och bra framåt. Elin Torvidsson tar nya kliv i sin utveckling varje vecka

FAKTA::

ALFTA GIF HF - NORRKÖPINGS KIK          21 - 23   (13-13)

Mål Alfta: Hanna Sundberg 8 (1), Elin Torvidsson 3, Hanna Bolkeus 3 (1), Emilia Engh 3, Caroline Strandell 2, Wilma Andersson, Jennifer Jonsson.

Utvisningar AGIF:  1 x 2 min     NKIK:  4 x 2 min