Alfta GIF Handboll Damer24 - 25Arbrå HK Damer

Samling:17:30
En magisk kväll där damidrotten fick stå i finrummet
2022-12-02 22:37
En typisk derbyvy från Sporthallen

Det var sk momentum som avlöste varandra. Ena laget hade en bra period - sedan det andra laget. Till slut vann gästerna med uddamålet efter ett mål på deras sista skott.. Det är ändå inte det vi kommer att minnas mest från den här kvällen.

Det fanns en "upp-piskad stämning" där det skulle spelas derby för första gången på 6 år. Efter några år med skrala resultat så har Arbrå HK genomgått en förändring och till den här säsongen så har ju laget höjt sig resultatmässigt, inte minst tack vare många fixade poäng av Anna Nygårds, Så förväntningarna var såklart skyhöga från bägge lagen och inte minst fansen.

Trevande och taffling inledning

Det började lite spänt och utan försvarsspel för efter 3 minuter stod det 3-3 och vi hade inga målvaktsräddningar i något av lagen. Hemmalaget höll i taktpinnen första 10 minuterna och ledde fram till 6-4 och 6-5... Det visade sig senare att det var de sista gångerna som hemmalaget ledde matchen

Blå dominans i första

De blå ledde hela den första halvleken - gästerna var då mer beslutsamma och vann en del dueller där man kunde se den större rutinen slå igenom lite. Hemmalaget backade undan lite och vann inte de dueller man behövde. Efter att ha gjort halvlekens 2 sista mål och vunnit sista 5 minuterna av halvleken med 5-1 gick Arbrå till halvtidsledning med 12-17 efter Thea Lothströms sista strut

Vändningen

Gästerna gick från 12-17 till 15-21 innan pendeln svängde tillbaka. Frida Andersson gjorde bland annat tre raka mål och var stekhet när hemmalaget kom tillbaka från en timeout i minut 39 fram till minut 49 då man via 6 raka mål gick upp till 21-21 och vid de HÄR tillfället såg onekligen hemmalaget ut som en vinnare ett tag.

Olycklig utvisning?

Normalt sett brukar lag bli glad över att få spela med en man mer. När Arbrås Therese Wikström blev utvisad efter 49 minuter VANN Blått lag den utvisningen med 2 mål och när man sedan direkt efter utvisningen klippte in ytterligare ett mål så såg Arbrå ut som ett vinnande lag.

Upphämtning nummer 2

Hanna Bolkeus knorrade in reduceringen och fixade ett straffkast plötsligt stod det 23-24 och var jämt igen. En bortaspelare sprang utanför planen med bollen och i sekvensen efter drabbades hemmalaget olyckligt av en utvisning. Den här gången vann hemmalaget en utvisning med en man kort och plötsligt kunde Malla Hussein smälla in 24 lika efter 28:43

Det bittra slutet

Samme Anna Nygårds klippte 20 sekunder senare in 24-25. Alfta hade ett vettigt anfall och skapade ett par lägen som man borde tagit men till slut drog man iväg ett skott som smet över ribban och gästerna fick sista ordet i bataljen. Rättvist eller inte kan man nog diskutera länge men det blev så att poängen hemnade i Bollnäs kommun

Damhandbollen

Det var ännu en sådan där magisk kväll där damhandbollen fick stå i centrum. Bortåt 400 åskådare i vår lilla hall där många var gröna och ett antal var blå också. Det var en stämning vi inte varit med om någonsin och det var en fantastisk upplevelse för många av de unga spelarna. Det finns ingen damidrott i Hälsingland som är i närheten av de här festerna. Resultatet gick inte med oss men upplevelsen glömmer vi inte. Tack ALLA!

FAKTA

ALFTA GIF HF - ARBRÅ HK     24 - 25  (12-17)

Mål Alfta: Elin Torvidsson, 7 (3),  Malla Hussein 5, Hanna Bolkéus 4, Frida Andersson 3, Emilia Engh 2, Emme Granberg, Wilma Andersson, Jennifer Jonsson.

Arbrå: Anna Nygårds 5, Elin Nygårds 5, Cissi Larsson 3, Kajsa Hager 3, Moa Jönsson 2, Anna Jonasson 2, Terese Wikström 2, Ebba Fröjd, Petra Jönsson, Thea Lothström.

Utvisningar Alfta 2 x 2 min   Arbrå 2 x 2 min