Alfta GIF Handboll Damer25 - 17Gökstens BK

Samling:14:00
Oerhört SKÖN seger för Damerna
2023-01-21 18:36
Glada vinnare i hallen

Ingen ordinarie linjespringare med och återbud till match sent fredag kväll gjorde att Tove Tranfelt Jonsson inkallades 20:40 fredag kväll medan Lina Lindgren tackade ja 22:50 kvällen innan matchstart... DET hindrade inte hemmalaget från att göra en lysande försvarsinsats och knäcka formstarka Göksten på hemmaplan

Göksten kom till match med tre raka segrar och lite häng på toppen av serien. Bland annnat med 2 segrar mot Arbrå HK. Alfta kom alltså till match med en dålig omstart efter jul och 4 frånvarande spelare. Bortsett från Lina och Tove så spelade även klubblegendarerna Camilla Ohlsson och Josefin Karlström

Start enl manus

Göksten startade matchen bäst, 1-4 nästan omgående (4min) och snart 3-6 (8) på tavlan... Hemmalaget gick i alla fällor som man pratat om innan och det såg ut att bli en tung eftermiddag i hallen.

Stängt

Försvarsgeneral IMO Ohlsson styrde upp försvaret lite och plötsligt tog Gökstens flyt slut. Istället vände hemmalaget på steken och sprang ifrån i kontring. De sista 22 minuterna av första halvlek släppte man istället endast 4 bollar och i andra halvlek endast 7 på 30 minuter. 3-6 vändes till ledning efter 20 minuter 10-9 som Hanna Bolkeus satte. I halvtid rann det iväg till 14-10 i hemmafavör

Ny smällar - samma resultat

Camilla Ohlsson var riktigt bra i första halvlek men åkte i golvet det sista som hände i halvleken och utgick ur matchen. Ännu en gång omstrukturerade hemmalaget mannskapet och jobbade vidare. Göksten gick återigen skapligt bra i början av halvleken men avståndet minskade inte nämvärt utan från minut 40 till 50 gjorde inte gästerna ett enda mål. Hemmalaget gick från 17-13 efter 40 minuter till 20-13 med tio minuter kvar

Ingen vana

Det hann märkas att hemmalaget behövde segern för man darrade till när Göksten gjorde 2 mål på 30 sekunder men Emilia Engh klippte in 21-15 och två mål senare var matchen avgjord. Det hela slutade 25-17 i en bragdartad seger där alla verkligen bidrog till vinsten...

Försvars och målvaktsspelet

Det var ett klockrent försvarsspel som grundlade segern. Spelare som Elin Torvidsson och Emilia Engh samt den evige försvarshjältinnan Tove Tranfelt Jonsson var lysande bakåt och Marlene Ljung fick den hjälpen hon behövde i målet. Marre fick äran att bli matchens lirare dagen till ära och det kanske man ska bli när man tar 49 % av skotten

Klacken... Publiken!

Vi måste också skriva några rader om den underbara uppslutningen som vi nu hade för andra matchen i rad. Att det fanns hejarklack på derbyt mot Arbrå var kanske inte så konstigt men idag IGEN! "Gröna Havet" stöttade oss fantastiskt och i en klubb som Alfta är det värt HUR mycket som helst. Underbart - STORT TACK Publiken!

FAKTA:

ALFTA GIF HF - GÖKSTENs BK     25 - 17   (14-10)

Mål Alfta:  Hanna Bolkeus 4 (2), Emilia Engh 4, Camilla Ohlsson 3, Caroline Strandell 3, Frida Andersson 3, Elin Torvidsson 3, Wilma Andersson 2, Josefin Karlström, Tove Tranfelt Jonsson och Lina Lindgren

Utvisningar A: 2 x 2 min   G:  2 x 2 min