Alfta GIF Handboll Damer24 - 21Enköpings HF

Samling:11:30
Fantastiskt försvar bakom dubbeln!
2023-01-28 17:26
ANDRA vinsten mot Enköping - ANDRA segern i rad

Andra segern mot Enköping i serien och andra raka segern för FÖRSTA gången denna säsong. Det blev utfallet efter hemmasegern mot Enköping - en seger som grundlades redan i den första halvleken då försvarsspelet var briljant från hemmalagets sida.

Det var ett beslutsamt hemmalag som hade klart för sig hur jobbet skulle göras. Det startade bra med fint försvarsspel och varierat anfallsspel. Gästerna gjorde matchens första mål men det var enda gången som de ledde i hela matchen

Rycket

Hemmalaget ledde 3-1, 5-2, 7-4 innan man gick ifrån till 9-4 men Enköping hämtade in till 9-6 innan Grönt var starkare i slutet av halvleken. 9-6 blev 14-7 i halvtid efter en riktigt bra försvarsinsats där gästerna hade väldigt svårt att komma till de där önskade lägena. Marre var bra mellan stolparna inte minst efter den hjälpen hon fick av försvaret.

Comebacken

Enköping ger ALDRIG upp - brukar pröva det mesta, såsom punkt, dubbelpunkt, 7-6-spel osv. Andra halvlek började som gästerna önskade, med många mål på kort tid. Hemmalaget var dock effektivast och ledningen utökades ända till 21-12 efter 43 minuter innan gästerna gjorde comeback i matchen

Mål och missar

Hemmalaget missade några frilägen - gästerna gjorde omöjliga mål. Ledningen med 9 blev snabbt 6 måls ledning och sen 4-5 mål. Enköping fortsatte att prova sig fram, fick viss utdelning och Hemmalaget missade det mesta faktiskt. Till slut skiljde bara 2 mål - då avgjorde Hanna Bolkeus matchen när hon satte dit 23-20 och Malla Hussein fick fastställa slutresultatet till 24-21 med bara några få sekunder kvar

Inlånat eller inhämtat

Förra veckan ersatte Tove Tranfelt Jonsson på linjen. Denna vecka hade vi Josefin Karlström och Sanna Hoof som gjorde ett förtjänstfullt jobb. Det gjorde även Lina Lindgren på kanten. Fantastiskt att kunna få ihop så väl fungerande lag med så kompetenta lirare som kan tas in på kort varsel. Underbar insats tjejer!

Tunga poäng

Det var tunga poäng för hemmalaget. Nåt som man verkligen behövde och var värda. Marre var lysande i målet igen. Tog 49 % även denna lördag. Jossan Karlström fick "hatten" av laget som man delar ut till en som gjort en riktigt bra insats. Av de som "spelat i laget hela säsongen" var nog kanske Frida Andersson bäst - 5 spelmål och nyttig hela matchen.

Andra

Det var alltså så att vi stod som segrare i bägge matcherna mot Enköping i seriespelet denna säsong men det var också så att vi för första gången i tävlingsmatcher vann andra matchen på rad... Det gjorde vi på träningsturneringen hemma i september men nu fick vi slutligen även vinna två på rad i seriespelet - Härligt!

Intensivt

Nu är det inte match förrän söndag om en vecka då man åker till Norrköping. Därefter väntar mer intensivt spelande med cupmöte med Enköping - torsdag 9 februari och sen möter vi blivande division 1-laget LIF Lindesberg borta på den helgen. Mycket att se fram emot!

FAKTA

ALFTA GIF HF - ENKÖPINGS HF     24 - 21 (14-7)

Mål Alfta:  Frida Andersson 5, Hanna Bolkeus 5 (1), Malla Hussein 4 (4), Elin Torvidsson 3 (1), Josefin Karlström 2, Caroline Strandell 2, Emilia Engh 2, Wilma Andersson

Utvisningar A: 1 x 2 min,  E: 2 x 2 min