Samling:18:30
Enköping cupvann igen
2023-02-10 04:13
Frida ensam mot ett helt lag

Damerna fick samma lottning och samma resultat för andra året i rad i Svenska Cupen. Enköping slog ut våra gröna hjältinnor efter en ganska skral insats från hemmalagets sida. Förutsättningarna var heller inte de allra bästa - endast 4 ordinarie utespelare kom till spel!

Magsjuka, Feber, Hälsporre, Knäproblem och små bristningar i hälsenan var några av de grundläggande orsakerna till att damerna hade 11 (!) återbud till matchen mot Enköping i cupen. Hemmalaget gjorde dock en rejäl ansats till att lösa situationen ändå. I spelarleden gjorde Madicken Graff debut i A-laget och Rebecka Östling gjorde en tillfällig (?) comeback.

Shoot-out

Matcherna i Svenska Cupen inleds alltid med Shoot-out-straffar. Ifjol hade Enköping 6 straffkast mot Alfta men gjorde endast mål på en av dessa då. Under torsdagens match gjorde väl straffkasten heller kanske ingen glad direkt. Emilia Engh var dock glad för att hon fick göra matchens första mål men totalt sett missade lagen 4 av 6 shoot-outs och matchen startade med ställlningen 1-1 på tavlan

Olyckligt trots övertal

En av bortalagets shoot-outs sköts i huvudet på "Marre" så vår match startade med ett övertal för hemmalaget. Övertalsspelet fungerade inte alls utan gästerna tilläts VINNA sin egna utvisning med hela 0-3 innan hemmalaget gjorde sitt första mål för matchen. Det blev dock det enda som hemmalaget gjorde de första 10 minuterna och gästerna ledde med tydliga 2-7

20 minuter till tredje

Alfta tog timeout men det stressiga anfallsspelet höll i sig länge och inte förrän i den 20:e matchminuten gjorde hemmalaget sitt tredje spelmål i matchen. Då hade Enköping redan gjort 10 spelmål och ledde med 4-11.

Stark start i andra

I halvtid ledde gästerna med 7 mål 7-14... Andra halvlek startade som vi pratat om i pausen. Aggressivt och med enkelt spel - det höll i 2 minuter. Då hade hemmalaget vunnit bollen i tre försvar i rad och gjort 2 mål framåt så man närmade sig till 9-14 men i uppspelet spelade man bort bollen till gästerna och momentumet bröts när Enköping gjorde sitt 15:e mål

Fightades

Trots dagens tuffa förutsättningar så fightades hemmalaget länge i matchen. Marlene Ljung räddade en hel del och tog bland annat 2 straffkast. Underläget låg mellan 5-6 mål länge och när Wilma Andersson sköt 13-18 i 48:e minuten kändes det som att det fortfarande fanns hopp om seger. Enköping gjorde därefter två snabba mål

Avgörandet och avslutet

Frida Andersson satte 14-20, med 7 min kvar, men sen gjorde hemmalaget bara ett mål till och gästerna gled ifrån till en ny cuptriumf. Denna gång stannade det vid 15-26. Hemmalaget producerade 11 spelmål sett över hela matchen och det räcker inte till seger såklart. Enköping vann rättvist till slut

TACK publiken!

ÄNNU en gång var det bra drag på läktarplats. Tutor och hög ljudvolym i Alfta Sporthall. TACK till alla som ännu en gång kom och stöttade oss

ALFTA GIF HF - ENKÖPINGS HF        15 - 26   (7-14,, 1-1)

Mål Alfta:  Emilia Engh 4 (1), Frida Andersson 3, Rebecka Östling 3, Elin Torvidsson 3 (3), Wilma Andersson 2,

Utv A:  1 x 2 min   E: 2 x 2 min