LIF Lindesberg33 - 17Alfta GIF Handboll Damer

Samling:13:30
Väntad förlust mot div 1-laget
2023-02-12 16:57
Hård kamp (bild från tidigare match)

LIF Lindesberg vann ganska väntat mot damlaget med stora siffror. I och med segern blev LIF Lindesberg klara seriesegrare och spelar i damernas division 1 nästkommande säsong. För damerna väntar 4 viktiga matcher i slutet av serien.

Damlaget hade ännu en tuff uppgift när man reste till Lindesberg med 8 utespelare varav en av dessa redan hade spelat en match - med F16. Hemmalaget trummade igång med sedvanliga offensiva och aggressiva spel. Det gav tidig hemmaledning i matchen och ett klart övertag redan från andra minuten på matchen.

Tveksam start

Gröntröjorna lyckades inte med sitt spel första 10 minuterna. Wilma Andersson visade vägen med sitt mål fram till 8-3 och plötsligt spelade man jämnt med hemmalaget under längre period. Gästerna höll spelet uppe till 13-8 som blev 17-8 och sedan 18-10 i halvtid

Bra jobb men slitet mot slutet

I den andra halvleken lyckades gästerna hålla jämna steg under längre period än i första. Dessutom spelade man bra i anfallet så man fick till spel med tålamod där man helt spelade bort hemmalaget flera gånger. Under vissa sekvenser var det något av säsongsbästa från gästerna

Höga berg och några dalar

Matchen slutade dessvärre hela 33-17 till slut efter det att det stått 26-16 13 minuter kvar men sista 13 minuterna slutade alltså 7-1 och därmed halkade damerna ner en plats i tabellen.

Hemma-avancemang

I och med att Arbrå förlorade borta mot Eskil samtidigt som Lindesberg besegrade damerna så blev hemmalaget klara för division 1-spel nästkommande säsong. För vårt egna damlag väntar 4 spännande matcher i de sista 4 omgångarna

Viktig helg

Nästkommande helg står 4 poäng på spel när vi gästas av de två Linköpingslagen eRPing och RP IF. Därefter väntar bortaderbyt mot Arbrå lördagen efter det.

FAKTA

LIF Lindesberg - ALFTA GIF HF      33 - 17   (18-10)

Mål Alfta: Wilma Andersson 4, Elin Torvidsson 4, Frida Andersson 3, Hanna Bolkeus 2 (1), Sanna Hoof, Evelyn Muhimpundu, Emilia Engh, Caroline Strandell